Proslavljena Mlada misa vlč. Marinka Goleka u crkvi Presvetoga Srca Isusova

Marinko Golek rođen je 2. srpnja 1991. godine u Karlovcu. Kršten je u župi Sv. Roka u Skakavcu. U župi Presvetog Srca Isusova prima ostale sakramente i sudjeluje u životu župe. U Karlovcu pohađa OŠ Grabrik.  Božji poziv doživljava kao pripravnik za primanje sakramenta potvrde, no u savjetu sa tadašnjim župnikom ne odlazi  u malo sjemenište već upisuje Ekonomsko – turističku školu u Karlovcu nakon koje s učvršćenim Božjim pozivom i željom za postati svećenik 2010. godine upisuje Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i odlazi na formaciju u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište. Svećeništvo vidi kao veliku radost kroz koju može služiti Bogu i bližnjima. Navještaj Božje riječi, svjedočenje Krista te ukazivanje na sve ono što je Bog učinio u njegovu životu osnovni su motivi koji ga vode prema svećeništvu. Nakon završenog fakulteta i formacije u sjemeništu stekavši sve uvjete za primanje svetog reda po polaganju ruku nadbiskupa Josipa kard. Bozanića biva zaređen za đakona 3. listopada 2015. godine u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Đakonski praktikum vršio je na župi Sv. Josipa, Trešnjevka, Zagreb pod mentorstvom vlč. Damira Ocvirka. Vlč. Koprivec nije zaboravio tom prigodom prisjetiti se župe Presvetoga Srca Isusova u kojoj je do prije nekoliko godina bio župnik:

– Lijepo je opet biti u Karlovcu, u mojoj nekadašnjoj župi koja povezuje župljane Grabrika, Novog centra i Luščića. Osobito lijepo i povijesno biti je dionik prve Mlade mise u ovoj župi nakon 35 godina njena postojanja. Došli smo proslaviti mladu misu vlč. Marinka Goleka. Veliki je to događaj za opću Crkvu, za našu Nadbiskupiju, za Župu, za obitelj Golek. Danas zahvaljujemo svima koji su na poseban način sebe utkali u život mladomisnika, roditeljima ocu Slavku i majci Mariji, sestri Jasni, rodbini, nadbiskupu, župniku, monsinjoru, svim svećenicima, odgojiteljima, profesorima, časnim sestrama, vjeroučiteljima, svim župljanima župe, župljanima Karlovačkog dekanata i sv. Josipa u Zagrebu, prijateljima…S poštovanjem se sjetimo i molimo za prvog župnika vlč. Josipa Zidarića koji je najveći dio svog svećenstva ugradio u ovu župnu zajednicu – propovijedao je vlč. Ivan Norbert Koprivec.

Na kraju se mladomisnik vlč. Marinko Golek zahvalio:

– Zahvaljujem Bogu na daru poziva. Osjećam veliku zahvalnost zbog ugrađivanja u njegov poziv i život, prvenstveno zahvaljujem svojim roditeljima, svojoj sestri, župnicima župe, pokojnom vlč. Josipu Zidariću, vlč. Norbertu Ivanu Koprivcu i vlč. Draženu Karačiću, te svim župljanima župe koji su me pratili svojom molitvom – rekao je vlč. Golek.

Misi je nazočilo mnoštvo vjernika, čak 36 bogoslova, kulturno umjetničko društvo iz Skakavca, župe u kojoj je Marinko kršten, a ujedno je bio nazočan i vlč. Milan Pavlek, koji je krstio Marinka. Misno slavlje animirao je župni zbor Cor Iesu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest