NE NASJEDAJTE!

Nova žrtva prijevare na internetu 66-godišnjak iz Ozlja! Preko oglasnika kupovao električni tricikl, ostao bez svojih više tisuća eura

Kupnju električnog tricikla preko interneta na njegovu žalost dobro će zapamtiti 66-godišnjak iz Ozlja koji je ostao prevaren.

– Jučer je u Policijskoj postaji Ozalj zaprimljena prijava 66-godišnjaka da je putem društvene mreže pronašao oglas za prodaju električnog tricikla te je s njemu nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju, kažu nam u policiji.

Nakon toga je od te osobe zaprimio kod za uplatu, putem kojeg je upisao sve podatke sa svoje bankovne kartice. Naknadno je primijetio kako mu je s računa skinut novčani iznos od više tisuća eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

– Podsjećamo, nemojte kliknuti poveznice, privitke ili slike koje ste primili u porukama s nepoznatog broja bez prethodne provjere pošiljatelja. Ne dajte se požurivati. Bez žurbe napravite odgovarajuće provjere prije nego što odgovorite. Nikad ne odgovarajte na poruke koja zahtijevaju vaš PIN, vašu lozinku ili CVV/CVC broj koji se nalazi na poleđini kartice ili bilo koje druge sigurnosne vjerodajnice. Ako smatrate da ste nasjeli na smishing poruku i ako ste dali bankovne podatke, odmah se obratite svojoj banci i policiji, navode u PU karlovačkoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest