PROBLEMI S VODOM

Interni laboratorij Vodovoda radi punom parom, javno će objavljivati sve nalaze analize vode, bilo redovne bilo napravljene po pritužbama građana

Novi rezultati su u skladu s odredbama zakona i pravilnika. Kako će nove analize biti završavane, tako će ih objavljivati, kažu u Vodovodu

Problemi sa zamućenom i obojanom vodom u više karlovačkih gradskih četvrti su evidentni a kako su iz karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija više puta naglasili, do toga dolazi zbog opsežnih radova na gradnji i obnovi vodovodnog i kanaliizacijskog sustava na području gotovo cijelog grada.

Pritužbe građana su svakodnevne, pa u Vodovodu javljaju da će sve analize vode obavljene u svom laboratoriju i javno objavljivati, kako one redovne, tako i napravljene po pritužbama građana.

– Vodovod i kanalizacija d.o.o. u internom laboratoriju svakodnevno ispituje uzorke vode namijenjene za ljudsku potrošnju na propisane parametre A analize prema Godišnjem planu uzorkovanja, te dodatno, uzorke nakon zaprimljenih pritužbi potrošača nakon ispiranja mreže na parametre iz preporuke Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu za ljudsku potrošnju (slobodni klor odnosno klor dioksid, mutnoću, boju, temperaturu te mikrobiološke parametre), kažu u gradskoj tvrtki.

Napominju da interni laboratorij tvrtke provodi analize vode od 2002.godine, temeljem ovlaštenja dobivenog od Ministarstva zdravstva.

Pojedine analize redovnih uzoraka te uzoraka analiziranih nakon pritužbi potrošača na zamućenu vode, možete pročitati na linku.

– Rezultati su u skladu s odredbama zakona i pravilnika. Kako će nove analize biti završavane, tako ćemo ih objavljivati, kažu u Vodovodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest