Krema društva

Županica Martina Furdek-Hajdin okupila učenike koji su sudjelovali na državnim natjecanjima – bilo je i novčanih nagrada

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin s učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima. Foto Županija karlovačka

Posebna su priznanja dobili dobitnici prvih mjesta, odnosno Oskar znanja – Lana Radujković, Vida Protulipac, Stjepan Magdić i Martina Pastva

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin okupila je u srijedu u sportskoj dvorani Osnovne škole “Grabrik” u Karlovcu učenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija karlovačka, a koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i koji su nagrađeni s po 30 do tristo eura.

Iznos ovisi o postignutom rezultatu i o tome je li sudjelovanje bilo pojedinačno ili ekipno, a nagrađeni nisu samo učenici, nego i mentori. Isto tako, za razliku od prijašnjih godina, nagrađeni su i oni koji nisu osvojili neko od prva tri mjesta.

Posebna su priznanja dobili dobitnici prvih mjesta, odnosno Oskar znanja – Lana Radujković, Vida Protulipac, Stjepan Magdić i Martina Pastva.

Dobitnica dva Oskara znanja, iz povijesti i geografije, L. Radujković je poručila kako vjeruje da će ove nagrade biti poticaj učenicima da nastave “istim tempom, ako ne i boljim”, a županica je poručila da “ništa nije važnije od ulaganja u obrazovanje, u školski sustav, škole, dvorane, standard u svakoj školi i učionici”.

– Na tome neumorno radimo. Znanje je najvažnije. Ako vam se nekad i dogodi da posumnjate, da pomislite kako danas bolje prolaze neki drugi, a ne znalci – nije tako, vjerujte. Sve dođe na svoje i vaš trud, vaše znanje – to je ono što vam nitko ne može uzeti. Znanje nema cijenu, znanje nema alternativu, a ja sam sigurna da ćete nastaviti i dalje postizati odlične rezultate. Budite i dalje izvrsni, čime god da se odlučite baviti u životu – poručila je M. Furdek Hajdin.

Uime mentora obratio se Božidar Križan iz Glazbene škole Karlovac i rekao da su ovi učenici “krema današnjeg društva”.

Učenici su nagrađeni i zbog sportskih uspjeha.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest