PREJAKE GOŠĆE

Vrlo jaka talijanska ekipa Roma Volley slavila i u karlovačkom uzvratu – “kelteksice” se okreću važnom subotnjem ogledu

Karlovčanke što prije trebaju izbaciti ovaj susret iz glave jer u subotu ih očekuje neusporedivo važnija utakmica

Roma Volley laganim je dvokorakom, dva puta s po 3:0 u setovima, prošla u osminu finala CEV Challenge kupa. Otprilike se to moglo očekivati odmah nakon što smo saznali suparnice Kelteksa u prvom kolu ovog europskog kupa, možda je kod najvećih optimista postojala tek nada da bi u uzvratu na svom parketu Karlovčanke mogle pružiti jači otpor, eventualno osvojiti i utješni set što bi svakako bio vrlo lijep rezultat uzevši u obzir snagu suparnica.

No, Talijanke ništa nisu prepuštale slučaju, a i naše djevojke, treba priznati, opet kao da su bile previše impresionirane i nisu baš pružile svoj maksimum. Domaći ljubitelji odbojke, pak, unatoč tome svesrdno su ih podržavali i za nadati se da će tako biti i u subotu u realno puno važnijem ogledu protiv Dubrovnika.

Najbolji period igre karlovačke odbojkašice imale su sredinom drugog dijela kada su počele pomalo i sustizati prednost gošći, ali nisu ipak imale snage da ozbiljnije zakompliciraju taj set, kako tako držale su se i do pred kraj drugog seta, dok u trećem gotovo da su nestale s parketa – po setovima je to izgledalo ovako: 17:25, 15:25, 9:25. Dosta visok poraz, ali ne treba smetnuti s uma da smo vrlo moguće večeras u Karlovcu imali prigodu vidjeti i buduće pobjednice ovog europskog kupa.

A, kao što smo spomenuli, pred Karlovčankama je sada neusporedivo važniji ispit. Malo velike promjene u sastavu, malo zasigurno i okupiranost ovim europskim iskušenjima, rezultirali su i s vrlo lošim ulaskom u novu sezonu Superlige. Da taj loš početak ne bi postao i katastrofalan i ujedno vrlo vrlo zabrinjavajuć, u subotu u 20 sati treba pobijediti Dubrovnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest