Ogorčenje

Javio nam se mještanin Donjeg Pokupja: “Mi mirno spavamo? Plavimo više nego ikada, a posebno me zaboljela jedna stvar!”

Gospodin Milan Bijelić navodi kako je gradnja nasipa stala pet kuća niže od njegove, a nema informacija hoće li se nastaviti, ako hoće - kada, ako neće - zašto neće?

Motiviran intervjuom sa Zoranom Pavlovićem iz Hrvatskih voda, koji smo objavili na KAportalu, javio sam se stanovnik Donjeg Pokupja Milan Bijelić. Ogorčen je, kaže, njegovim navodima kako Donje Pokupje sada mirno spava, jer “ja tamo plavim više nego ikada”, kaže.

– Kod najvišeg vodostaja 2014. godine, voda mi je bila 40 metara od kuće i 20 metara od gospodarskih zgrada. Od tada, svaka poplava ide sve dalje i dalje, neovisno o vodostaju, jer “čepe” sve nizvodno. Ova zadnja poplava otprije desetak dana potopila mi je sve, garaže, kotlovnicu, ostave, radionu i kompletno dvorište – žali nam se Bijelić.

Dostavio je fotografije objekata, napominjući da su one nastale nakon što se voda već bila povukla. Kuća je, kaže izgrađena još prije osamdesetak godina, a “stari pametni ljudi su je gradili na terenu koji tada nije plavio i puno prije kanala Kupa-Kupa”.

– Posebno boli što nema nikakve vijesti o tome što se dogodilo. Samo Brodarci, samo Brodarci, a preko puta šest kuća pod vodom, nitko ni trc. Dvoje staraca a da nitko nije svratio do njih. Supruga i ja smo bili 1500 km dalje, a djeca u Zagrebu – jada se čovjek.

Navodi kako je gradnja nasipa stala pet kuća niže od njegove, a nema informacija hoće li se nastaviti, ako hoće – kada, ako neće – zašto neće? Zvao je institucije ali bezuspješno.

– Bojim se što će biti kod sljedeće poplave? Osiguranje ništa ne priznaje, dva plavljenja u pet godina onemogućuju isplatu štete, koja je znatna, a sve je osigurano prije 20 godina – kaže gospodin Bijelić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest