NOVI PROBLEMI

Inicijativa: GIP Pionir u Haulikovoj podupire kuću iz 1784. najobičnijom daskom – građanima se ne javlja nitko od nadležnih službi!

Navode i da se već vide prve pukotine na zidovima

Građanska inicijativa Zvijezde i Gaze ističe da im se građani Haulikove danas obraćaju zbog situacije u Haulikovoj 2, gdje su, navode, iskopi za polaganje instalacija postavljeni tik do temelja kuća starih i više od 200 godina, a radnici izvođača GIP Pionira iz Zagreba poduprli su temelje najobičnijom daskom, kao što se vidi na fotografiji kuće koja datira još iz 1784. godine.

Sasvim je jasno da će ovakvim neznalačkim radovima oko temelja kuće doći do slijeganja okolnog tla i puknuća zgrade, tvrde iz Inicijative, navodeći da se na slikama već vide prve pukotine na zidovima.

Ono što posebno ljuti građane je da im se, kako tvrde, danas na niti jedan kontakt broj ne javljaju niti izvođač, niti karlovački konzervatori, niti poduzeće Vodovod i kanalizacija, niti itko iz Grada Karlovca. Pošto je subota, zaključuju u Inicijativi, gradske službe su očito na zasluženom odmoru, a građani se, u svojoj nesreći, nemaju kome obratiti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest