tesar i poručnik

Karlovčanin optužen da je prijetio supruzi nožem: “Ma nisam, u drugoj ruci držao sam krumpir jer sam pripremao ručak!”

Tužitelji od suda za njega traže uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine

Protiv tesara po zvanju, a po činu poručnika HV-a je Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo optužnicu zbog nasilja u obitelji, odnosno kaznenog djela prijetnje. Tužitelji tvrde da je ovaj 54-godišnjak 25. kolovoza oko 8.39 sati u obiteljskoj kući na području Karlovca prijetio svojoj supruzi.

– U cilju da je ustraši je rekao: “Ajde probaj zatvoriti vrata”, pri tome držeći nož u ruci i misleći na vrata dnevne sobe u kojoj se ona nalazila, a koja je prethodno zatvorila, a on potom otvorio – navodi se u optužnici.

Tužitelji od suda za njega traže uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Prilikom ispitivanja on je porekao počinjenje kazneno djela. Potvrdio je da se sa suprugom prepirao oko vrata dnevnog boravka, da su se svađali, dva, tri puta ih zatvarali i otvarali, a u jednom trenutku je on na vrata došao s kuhinjski nožem u ruci, no u drugoj ruci je imao krumpir, jer je upravo pripremao ručak za djecu.

No, supruga tvrdi da to nije bio njegov jedini incident. Tri mjeseca ranije ju je uhvatio za vrat, nakon što joj je prigovorio zašto ona čisti njegov hladnjak. Sud je tada i njemu i njoj odredio zabranu prilaska, koju je ona poštovala, a on kršio, navodi ona.

Iz naprijed navedenog, unatoč tome što okrivljenik negira počinjenje kaznenog djela, odnosno potvrdio je da je navedene zgode bilo prepirke sa suprugom te da je u jednom trenutku imao nož, ali zbog toga što je radio ručak, a ne radi prijetnje supruzi. S obzirom na detaljni, životni i okolnosni iskaz žrtve, u kojem je navela da je okrivljenik dva puta prije otvarao njezina vrata, a treći puta je došao s nožem u ruci, ušao u sobu i podigao ruku u kojoj je bio nož, a što sve je kod nje prouzročilo strah i uznemirenost, uz činjenicu da su isti i prethodno imali obiteljskih nesuglasica koje su rezultirale određivanjem mjera u prekršajnom postupku pred Općinskim sudom u Karlovcu, smatram da je okrivljenik svojim postupanjem ostvario subjektivna i objektivna obilježja – zaključio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Karlovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest