VALIANT LYNX 24

Na slunjskom poligonu velika vježba NATO snaga – vježbat će izmještanje zapovjednog mjesta, medijima nisu dozvolili da prate taktiku

Može se očekivati pojačan cestovni promet pa mole građane za strpljenje i razumijevanje

Od ovog tjedna Oružane snage Republike Hrvatske pružat će potporu zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS) pripadnicima NATO snaga koje sudjeluju u vježbi „VALIANT LYNX 24”, a koja će se u studenom 2024. provesti na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik” Slunj, javili su iz MORH-a.

Uoči početka vježbe, NATO vojna oprema i sredstva bit će dopremljena u zadarsku luku „Gaženica” te će cestovnim putem biti prebačena na Vojni poligon „Eugen Kvaternik” Slunj. Može se očekivati pojačan cestovni promet pa mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Vježba „VALIANT LYNX 24“ provodit će se u Republici Hrvatskoj radi uvježbavanja izmještanja prednjeg zapovjednog mjesta Španjolskog NATO brzo-razmjestivog korpusa (NATO Rapid Deployable Corps – Španjolska – HQ NRDC-ESP). Pored pružanja potpore zemlje domaćina, Oružane snage Republike Hrvatske u vježbi sudjeluju sa određenim brojem stožernih časnika u zapovjedništvu vježbe u Španjolskoj.

Medijima nije dozvoljeno praćenje vježbe, očito za skrivanja taktike od javnosti NATO snage imaju svoje razloge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest