Kakvoća Korane na Foginovom izvrsna, ZJZ zasad nije poslao informaciju o kvaliteti drugih rijeka

Ljeto je već dobro poodmaklo, ali za razliku od prošlih godina nismo dobili niti jednu informaciju o kvaliteti vode u rijekama Karlovačke županije. Jedina iznimka je Korana na Foginovom kupalištu čije je testiranje izravno naručio Grad te je isto obavljeno 29. lipnja.

Prema rezultatima testiranja koje je obavila služba za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije razloga za oprez nemaju ni najosjetljivije osobe, jer je kakvoća Korane izvrsne kvalitete. Mikrobiološka analiza tako je pokazala da su obje referentne vrijednosti daleko ispod standarda usklađenih s europskim propisima.

Tako je vrijednost crijevnih enterokoka u 100 ml vode – 43, a kakvoća vode karakterizira se kao “izvrsna” za sve vrijednosti ispod 200 (a kao “dobra” za vrijednosti ispod 400). Količina mikroorganizama Escherichia Coli u 100 ml vode je, pak, 270, a pod izvrsnu kakvoću vode spadaju sve vrijednosti ispod 500 (pod “dobru” sve ispod 1.000).

Kupanje na Foginovom tako je potpuno sigurno i Karlovčani i njihovi gosti mogu bezbrižno uživati u Korani, dakako, koliko im dozvoli ovo zasad vrlo ćudljivo ljeto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest