OBLJETNICA

20 godina Caritasa župe Sv. Tri Kralja na Baniji! Priznanja za nesebično davanje vremena i truda u mnogim volonterskim akcijama

Caritas župe s FEAD projekt Zagrebačke nadbiskupije svojim štićenicima koji se nalaze u potrebi redovito podjeljuje pakete hrane i higijenske potrepštine, dijeli kruh, a prema potrebi odjeću i obuću

Caritas župe Sveta Tri Kralja u karlovačkoj Baniji proslavlja 20 godina kontinuiranog i organiziranog djelovanja. Tim povodom je mons. Antun Sente ml., novi karlovački dekan predvodio misno slavlje u župnoj crkvi Sveta Tri Kralja na Baniji u koncelebraciji s vlč. Antunom Kolićem, župnikom te svećenicima Karlovačkog dekanata.

Odano je i priznanje svim djelatnicima Caritasa župe Sveta Tri Kralja za ustrajnu brigu o najpotrebnijim stanovnicima svoje župe ali i mnogim stanovnicima grada Karlovca.

Crkva ima poslanje svakom čovjeku navijestiti Radosnu vijest, a dobro sredstvo navještaja jest upravo karitativno djelovanje. Svjestan je bio tog i tadašnji zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac kada je osnovao Caritas Zagrebačke nadbiskupije, koji je nakon Stepinčeva vodstva svoj najveći zamah dobio u doba Domovinskog rata.

– Iako je karitativno djelovanje Crkve uvijek prisutno vi djelatnici Caritasa na Baniji već dvadeset godina na poseban način daleko izvan prostora svoje župe nesebičnim davanjem svoga vremena i truda u mnogim volonterskim akcijama kojima na različite načine zbrinjavate unesrećene volonterskim angažmanom, ali i mnogim drugim karitativnim akcijama. Kao karlovački dekan mogu posvjedočiti da smo mi župnici grada Karlovca zahvaljujući vašem trudu svjedoci djelotvorne Božje ljubavi u svojim župama. Stoga budite svjesni darovanih talenta i mnogih dobri djela – poručio je između ostalog mons. Sente.

Nakon misnog slavlja volonteri Caritasa župe Sveta Tri Kralja na Baniji predvođeni svojim voditeljem Sašom Kosecom svećenicima Karlovačkog dekanata ukratko su prezentirali ostvarene akcije i aktivnosti u proteklom razdoblju. U proteklom razdoblju Caritas župe Sveta Tri Kralja u zajedništvu s (FEAD projekt na nivou Zagrebačke nadbiskupije) svojim štićenicima koji se nalaze u potrebi redovito podjeljuje pakete hrane i higijenskih potrepština, zatim potrebitima dijeli kruh na dnevnoj razini, a prema potrebi odjeću i obuću. Često provodi različite kreativne radionice, radne aktivnosti vezane uz obilježavanje katoličkih blagdana. U suradnji s Gradskim društvom crvenog Križa Karlovca organizira dobrovoljno davanje krvi u prostorima Pastoralnog centra Banijske župe. U svom radu i djelovanju Caritas se javlja na natječaje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te provodi odobrene projekte kojima pridonosi poboljšanju kvalitete života svojih sugrađana u gradu Karlovcu.

Obilježavanju 20. obljetnice intenzivnog i sustavnog djelovanja Banijskog caritasa nazočio je i Davor Zeko, voditelj Službe za župne caritase Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

– Nakon ovog slijedi još nekoliko javnih obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Caritasa župe Sveta Tri Kralja prvenstveno kao susret zahvalnosti raznim gradskim i javnim službama i udrugama s kojima Caritas intenzivno surađuje . kazao je na kraju susreta okupljenima vlč. Antun Kolić zahvalni i ponosni banijski župnik.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest