Novo brendiranje

Po tome smo jedinstveni! Prvog tjedna u studenom u Karlovcu kreće drugo drugo izdanje Festivala magle: Organizatori se nisu bojali “ući u maglu”

U Karlovcu će se u prvom tjednu studenog održati drugo izdanje Festivala magle u organizaciji Paviljona “Katzler 1867”, a predviđena su predavanja, izložbe, dječji program, turističke šetnje i filmske projekcije, najavila je organizacija u utorak u Karlovcu.

Turistička zajednica Karlovca je partner “Katzleru” i promotor, a partneri su i Slatkovodni akvarij “Aquatika”, Muzeji grada Karlovca, Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, Nikola Tesla Experience centar, Udruga turističkih vodiča “Bastion”, Kino “Edison” i Kafotka.

Direktorica TZ Karlovac Marina Burić je zahvalila svima koji su se pridružili organizaciji ove manifestacije, odnosno onima koji se “nisu bojali ući u maglu”.

– Karlovac ima osamdesetak maglovitih dana godišnje, pa je magla jedan od zaštitnih znakova našeg grada. Pod njome naši parkovi postaju mistični, rijeke magične, a Stari grad Dubovac bajkovit – rekla je M. Burić.

Ravnateljica “Aquatike” Margarita Maruškić Kulaš je također napomenula zajednički napor kao posebnu vrijednost.

– Kreativnim idejama i zajedničkim snagama smo od jedne meteorološke pojave, koja nije uvijek turistički najatraktivnija, učinili krasan događaj na koji su dobrodošli svi. Ne budimo guske u magli, primimo se svi za ruke i upoznajmo Karlovac i u zimskom razdoblju – poručila je M. Maruškić Kulaš.

Predsjednica udruge “Katzler 1867” Morana Rožman je navela da će se od predavanja odviti “In Nebula” Kristijana Petrovića na Starom gradu Dubovcu 4. studenog u 18 sati, a 6. studenog u isto vrijeme “U strahu su velike oči” liječnika Igora Salopeka u Nikola Tesla Experience centru.

Bit će otvorene tri izložbe – “Knjige o magli” u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” koja će se moći razgledati tijekom trajanja festivala, “Uhvati maglu objektivom” u “Aquatici” s otvorenjem 8. studenog u 18 sati i proglašenjem najboljih fotografija s foto-natječaja, koja će se moći razgledati do konca godine, te “Karlovačka magla” u Paviljonu “Katzler” koja će se moći razgledati do 30. studenog

Dječji program predviđa radionicu izrade vilinskih laterni “Riječne vile” 5. studenog s početkom u 12 sati u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” i čitanje slikovnice “Blanka i oblaci” s kreativnim aktivnostima u Zelenoj knjižnici.

Sedmog studenog u 18 sati će se održati turistička šetnja po katoličkom groblju na Dubovcu s vodičicom Ivančicom Šebalj “U zagrljaju tišine”, a 9. studenog s početkom u 18 sati šetnja po šančevima s vodičicom Tatjanom Ćosić “Maglovita sjećanja” – polazi se od paviljona “Katzler”.

Desetog studenog u 17 sati će se u kinu “Edison” prikazati “maglovit film”, no nije rečeno koji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest