MIGRANTSKA RUTA

Policija uhvatila još četiri krijumčara migranata! Bosanci i Rumunji u biznisu prijevoza ilegalaca, svi uhvaćeni na području Općine Vojnić

Svi strani državljani su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Karlovačka policija javlja kako su od nedjelje do ponedjeljka, odnosno od 20. do 21. listopada, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli dva odvojena kriminalistička istraživanja nad četiri muške osobe koje su uhvatili na području Policijske uprave karlovačke u krijumčarenju stranih državljana.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su muškarci starosti 34, 35, 19 i 36 godina (državljani Bosne i Hercegovine i Rumunjske) na području općine Vojnić u osobnim automobilima (bosansko-hercegovačkih i rumunjskih nacionalnih oznaka) prevozili strane državljane. Isto su učinili iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, kažu u policiji.

Za sve prevožene strane državljane je tijekom policijskog postupanja utvrđeno da su na različitim mjestima nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku. Svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

– Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, sva četvorica osumnjičenih su uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, navodi se u priopćenju

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest