IZ HRVATSKOG SABORA

Mostovac Troskot u Saboru o nalazu karlovačke vode: Zaustavite distribuciju kontaminirane vode, Vlada mora imenovati povjerenika koji će upravljati Karlovcem

Dodaje da korištenje vode s tako visokom razinom mangana, osobito za dugotrajnu upotrebu, može uzrokovati zdravstvene probleme posebno za djecu i trudnice.

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot danas je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru reagirao na novi nalaz vode za piće u Karlovcu. Osvrnuo se na analizu koju je javnosti predočila karlovačka organizacija stranke Možemo! a koja, kako tvrde, pokazuje da je koncentracija mangana (Mn) u uzorku vode deset puta veća od dopuštene. Više o tome možete pročitati ovdje…

– Nedopustivo je da Karlovčani piju zagađenu vodu, te da se to skriva i tvrdi da je s vodom sve u redu, a odgovornost je gradonačelnika Damira Mandića. Ozbiljan je ovo problem za zdravlje građana i traži hitnu reakciju kako bi se spriječila daljnja kontaminacija i osigurala sigurna voda za piće, rekao je Troskot.

Dodaje da korištenje vode s tako visokom razinom mangana, osobito za dugotrajnu upotrebu, može uzrokovati zdravstvene probleme posebno za djecu i trudnice.

– Zato je potrebno obustaviti distribuciju kontaminirane vode i provesti istragu o uzrocima kontaminacije te sanirati sustav vodoopskrbe i postaviti povjerenika Vlade RH koji će preuzeti vođenje grada Karlovca, jer je ovo ne samo zdravstveni nego i sigurnosni problem i tako mu treba pristupiti, rekao je Troskot.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest