TEŠKI FAF

Ogulinac (40) jučer se jako napio, no kući nije stigao! Policija mu izmjerila 2,8 promila alkohola u krvi, vozačka mu je bila već prije oduzeta

foto ilustracija - Borna Filic/PIXSELL, KAportal

Novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana

– Policijski službenici su jučer popodne, 22. listopada, utvrdili da je u Ogulinu 40-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,80 promila, kažu nam u policiji.

Jako pijani vozač je isključen iz prometa, a dobio je i uz optužni prijedlog u kojem je zatražena novčana kazna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Danas je, navodi policija, doveden na nadležni općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 3.000 eura.

U policiji podsjećaju da je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

– Poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i droga i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji, dodaju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest