VOZAČI OPREZ!

Policija za noćas najavila akciju hvatanja pijanih i drogiranih vozača! Znatno povećanje broja nesreća gdje su počinitelji bili pod utjecajem alkohola

www.karlovacka-policija.gov.hr

Podsjećaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazuju na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama

Na području cijele Policijske uprave karlovačke noćas će se provoditi policijska akcija hvatanja prekršitelja u prometu i to, kako nam kažu u policiji, “ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga”.

Ovu aktivnost Policijska uprava karlovačka provodi u suradnji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom. Pritom podsjećaju na posljedice prometnih nesreća u kojima su počinitelji bili pijani vozači.

– U prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isti period 2024. godine evidentirano je smanjenje broja sudionika u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 2,9% (2024. godine 270 sudionika, 2023. godine 278). Također je evidentirano povećanje broja prometnih nesreća u kojima su počinitelji bili pod utjecajem alkohola za 18,1% (2024. godine 111 prometnih nesreća, 2023. godine 94) te povećanje broja stradalih osoba u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 34% (2024. godine 63 osobe, 2023. godine 47), pobrojali su u policiji statističke podatke.

Podsjećaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazuju na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest