PRAVA DELICIJA

Radićeva iako gradilište danas mirisala po Karlovčanima omiljenoj deliciji! Učenici TUŠ-a pekli šarane na rašljama, gosti opet bili oduševljeni FOTO, VIDEO

Opće je poznato da je ovo tradicionalna slavonska delicija, no grad Karlovac je poznat po svojim rijekama i Karlovčani vole riječnu ribu.

Učenici Trgovačko – ugostiteljske škole opet su razveselili brojne Karlovčane pripremajući im pravu delikatesu – šarana na rašljama.

Dimilo se iz dvorišta škole u Radićevoj ulici, a upiti građana su već po najavi bili česti pa je ostalo pitanje hoće li svi uspjeti dobiti svoju porciju delicije koja je godinama obilježavala i karlovačke Dane piva u Šumarskom kutiću.

Kako nam je pojasnio voditelj Zlatko Šušnjar, šarani u rašljama se u TUŠ-u peku već nekoliko godina i uvijek je interes bio velik. Upiti su i sad dolazili pa su se odlučili s učenicima spremiti ovu deliciju pečenu na vatri, spečeno je i posluženo 60-ak kilograma šarana.

– Šaran se peče u rašljama na vatri, posoljen i popapren i začinjen slatkom paprikom. Ide na polovice, dok u porciju stavljamo 300 grama. Peče se sat i pol do dva ovisno o veličini, a danas smo ga posluživali uz prilog grah salatu, rekao nam je Šušnjar.

Opće je poznato da je ovo tradicionalna slavonska delicija, no grad Karlovac je poznat po svojim rijekama i Karlovčani vole riječnu ribu. Šušnjar nam kaže da mi imamo rijeke i šljunčare, a kao kontinentalna destinacija logično je da ovo bude u ponudi.

Danas su u TUŠ-u u ponudi bile i slastice, učenici 3 F. slastičari napravili su slastice s jesenskim plodovima bundevama i kestenima. Nema tko nije iz TUŠ-a danas otišao nezadovoljan.

Pogledajte FOTO GALERIJU…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest