Boži Petrovu stvarno se sviđaju naši mostovi – prvo je skupljao lajkove na onome iz Belavića, a sada je “posudio” tounjski

Potpredsjednik hrvatske Vlade Božo Petrov zaljubljenik je u mostove Karlovačke županije, sada je to sasvim jasno. Nakon što je nedavno vlastiti Facebook profil, kao i mrežne stranice MOST-a nezavisnih lista, ukrasio mostom preko Mrežnice iz Belavića, sada je isto napravio s fotografijom kamenog mosta preko Tounjčice u Tounju.

Hoće li fotografije naših mostova Petrovu donijeti više lajkova i možda njegovoj političkoj opciji povećati popularnost, teško je reći. U svakom slučaju, njemu se očito sviđaju, te postavljenje na vlastiti Facebook profil smatra dobrim potezom.

Podsjetimo, na Jozefini koja povezuje Karlovac i Senj dvoetažni most građen je u dvije faze, 1777. godine pukovnik Vinko Struppi izgradio je kameni most s tri lučna otvora, a 1843. godine, prilikom rekonstrukcije ceste, nadogradio ga je majstor Josip Kaetan Knežić. Tijekom Drugog svjetskog rata građevina je oštećena, a 1970. godine obnovljena.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest