I treću godinu za redom Županija osigurava djeci s poteškoćama pomoćnike u nastavi

foto: www.os-prva-ogulin.skole.hr

– Nama je ovo 9. godina da smo, kroz različite oblike financiranja, od udruga do lokalne zajednice, a 3. godinu uz pomoć Županije, omogućili djeci s teškoćama u razvoju asistente u nastavi. Imali smo dvije učenice, blizanke, s cerebralnom paralizom, koje su kod nas završile školovanje i sada nastavljaju u gimnaziji s istim asistentima. To je jako dobar primjer kako olakšati život djece i njihovih roditelja, kazao je ravnatelj Prve osnovne škole Ogulin Zvonko Ranogajec, na današnjoj pressici Županije o projektu “Uz pomoćnike u nastavi prema obrazovnoj inkluziji u Karlovačkoj županiji”.

Njime je u tri godine, po riječima pročelnika Željka Šančića, zahvaljujući više od 5 milijuna bespovratnih kuna, 149 učenika s teškoćama, uz pomoć 121 asistenta, kvalitetnije uključeno u nastavu u osnovnim i srednjim školama.

Prošle školske godine projekt od 2,196.183 kune je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda s 2,086.367 kuna, dok je ostatak izdvojila sama Županija, a obuhvatio je 66 učenika s teškoćama i 52 pomoćnika u nastavi u 15 osnovnih i 3 srednje škole.  U novoj školskoj godini 43 učenika škola kojima upravlja Županija nastavu će pratiti s pomoćnicima u nastavi, a, po riječima dožupana Josipa Šafara, sličan projekt mogao bi zaživjeti i u vrtićima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest