HIT PONUDA ADVENTA

Gastro priča na karlovačkom Adventu dobila novu dimenziju! Snackhouse Oz sa svojim street food hitovima oduševljava mnoge, provjerili smo u čemu je tajna

Snackhouse Oz je naš novi poduhvat, krenuli smo ovo ljeto u Dnevnom boravku na Kupi i to je novi korak Izvan fokusa da ponudi kvalitetnu gastro ponudu u vlastitom angažmanu, priča nam mladi poduzetnik Filip Trezner

Adventiranje na karlovačkoj najpoznatijoj šetnici Promenadi počelo je prošlog petka i po prvim dojmovima vidljiv je odmak prema bolje u odnosu na prethodne godine. Uz neke nove sadržaje poput panoramskog kotača, Advent u Karlovcu dobio je i gastro trg na kojem se može “s nogu” dobro pojesti, zagrijati uz neki topli napitak bilo alkoholni ili ne, te popiti pivo, čaša vina ili što već.

Na lijepo uređenom improviziranom trgu kojeg omeđuju poslagane drvene “planjke” svakako dominira Snackhouse Oz i njegova “street food” kontejner kuhinja koju su mnogi imali prilike posjetiti tijekom ljetnih mjeseci na obali rijeke Kupe u Ozlju. Mnogima omiljeno mjesto za ljetno opuštanje “doplovilo” je, figurativno rečeno, Kupom do Karlovca te svojom maštovitom ponudom jela ali i pića odmah zainteresiralo brojne posjetitelje Adventa.

Što se sve tamo nudi reporterska ekipa KAportala provjerila je iz prve ruke kod idejnog tvorca cijele priče Filipa Treznera, vlasnika Snackhouse Oza, a Karlovčanima poznatog i po brendu “Izvan fokusa” koji okuplja niz mladih i ambicioznih kreativaca. On i njegova ekipa spoj su mladosti i iskustva, pa da vidimo što nam je rekao o svom relativno novom poduzetničkom putu.

Kobasica u fafu i još štošta toga

– Snackhouse Oz je naš novi poduhvat, krenuli smo ovo ljeto u Dnevnom boravku na Kupi i to je novi korak Izvan fokusa da ponudi kvalitetnu gastro ponudu u vlastitom angažmanu. Mi smo ove godine ponudili izbor burgera, po tome smo ovdje prepoznati jer zaista postoji interes, uz klasične kobasice vrlo zanimljivih i atraktivnih imena koje je smislio naš glavni kuhar Zoran Gajić. Tu je “raščohani pajcek” što je pulled pork, vrući pas, odnosno naša inačica hot doga. Imamo i kobasicu u fafu za što Karlovčani dobro znaju značenje, ona je malo ljuća, jača, te kobasica ni vrit ni mimo koja je zapravo takva, malo laganija, priča nam Trezner.

Rekao je da zaista ima od svega i za svakoga ponešto, no tu je i dašak “austrijskog đira”. Nude poznati “kaiserschmarrn” koji postaje hit i svi govore o njemu. Radi se o takozvanom carskom drobljencu, nešto slično kao palačinka s umakom od vanilije i čokolade.

– Ovo je street food priča, mi iz ovog našeg kontejnera i na drugim manifestacijama želimo ponuditi malo atraktivniju street food hranu koja u Karlovcu nije toliko česta osim na eventima, rekao je Filip.

Zimski hitovi u tekućem stanju

Kako svi pričaju o adventskim cijenama, provjerili smo kakve su i u Oz-u.

– Cijene su na Adventu u Karlovcu razumne, sve je u tim okvirima evo čak su i te famozne dubai palačinke šest eura, tako da zaista mislim da je sve napravljeno da ljudi mogu biti zadovoljni, probati, pojesti i popiti sve što se nudi. Kod nas su cijene od pet do devet i pol eura, jedino je nešto skuplji naš premium proizvod burger s tartufom. Na njega ribamo pravi tartuf i zato je nešto skuplji – 11 i pol eura. No imamo i druge, jako fine ali jeftinije burgere, priča još voditelj i vlasnik Snackhousea.

Za zagrijavanje u hladnim adventskim večerima tu su tekući zimski hitovi. Kuhani kokteli, bijelo i crno vino i ono što su Ozovci novo napravili na karlovačlom Adventu i jedini imaju je Pumpkin Spice Latte inače popularan u Americi i Christmas Coffe, kavu s cimetom i drugim okusima Božića.

Trezner nam kaže da ga posebno veseli jer je evidentno da Karlovčani počinju živjeti sa svojim Adventom, a oni su tu da ih kvalitetnom ponudom pokušaju privući, da ne dolaze samo na koncerte.

Glavni i odgovorni

– Hrana i gastronomija ljude povezuju za stolom, gdje se druže i uživaju. Moram pohvaliti i glazbeni program za koji se Grad Karlovac puno potrudio i omogućio da dođu ovakvi izvođači, zaključio je Trezner.

Za meni Snackhouse Oza je pak glavni i odgovorni Zoran Gajić. Ovaj zagrebački chef je već Karlovčanima dobro poznat i nije mu prvi put da na Adventu kuha za Karlovčane i njihove goste.

– Vratili smo dite materi, ja sam jedan od onih koji je kliknuo s Karlovcem, još od suradnje s Picom u Kastelu (Željko Goluža op.a.). Super je bilo, tad smo odradili prvi, pa drugi Advent, pa sam imao svoju kućicu (Fidel Gastro). Moj je poslovni put me sad odveo u Istru, u Grand hotel Brioni. No na poziv Filipa sam odradio Oz ovo ljeto i sada sam tu u zimskoj varijanti, priča nam chef Gajić ne krijući oduševljenje s Karlovcem.

– Ovo su moje recepture kobasica, imamo osim svojih priloga i posebnih umaka, klasika burgeri koji su hit, pa do krumpirića i pulled porka koji na laganoj temperaturi pečem 10 sati. Imamo ozbiljna peciva, prate nas najbolji zagrebački dobavljači u tome. Kad usporedimo prijašnje advente i namirnice, sve je otišlo gore po kvaliteti. Uvijek smo imali izvrsne kobasice ali sad imamo i vrhunska peciva i pravi brioš.

Chef Gajić: Karlovac je top

Stekao je dojam, kaže nam, da karlovački Advent uopće ne zaostaje za zagrebačkim a iz kuharskog aspekta da je čak i bolji.

– U Zagrebu je sve puno masovnije i ne možeš se toliko posvetiti radu, ovdje je opuštenije, sve se može na vrijeme pripremiti. U Zagrebu kad krene gužva za radit je puno teže. Tu nisu ljudi napeti, ugođaj je jako lijep, Karlovčani su nas prepoznali, rekao nam je chef.

Iako su događanja na Promenadi tek nekoliko dana, primjetio je da ima gostiju iz Zagreba, pa nam kaže da će i njemu doći jedna brojnija ekipa iz Rijeke.

– Znam dosta Zagrepčana koji su se preselili u Karlovac. Dosta njih odlazi iz metropole, sad živim u Puli i ne namjeravam se vraćati u Zagreb, ali Karlovac mi je tu “al pari” grad, samo što nema more. Preporučam svima Karlovac, kako za život tako i posjetu, ako me neka priča u budućnosti ponovo tu nanese, nikad ne znaš, s Filipom je sve moguće, rekao nam je Zoran.

Pogledajte FOTO GALERIJU…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest