Ekonomsko-turistička i dugoreška OŠ Ivan Goran Kovačić ne štrajkaju – nastava redovna, svi učenici došli

Ekonomsko - turistička škola Karlovac

Dok ostale škole štrajkaju, u OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi i Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac nastava se jutros odvija normalno.

Nastavnici i profesori u tim školama štrajku se nisu odazvali, odnosno, učinili su to samo sindikalni povjerenici u tim školama, učenici su došli u škole i nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu, doznajemo od ravnateljica.

Ništa od štrajka

– U našoj školi u štrajku je samo sindikalna povjerenica i nastava je organizirana normalno. Sve se odvija po redovnom rasporedu, sva su djeca došla u školu i svi nastavnici rade, kazala nam je ravnateljica OŠ I. G. Kovačić Sanja Ferkula.

Vjeruje da će tako biti i sve dok štrajk bude trajao, no ako se nešto promijeni, nastava će za 409 učenika ove dugoreške škole svjedno biti organizirana po uobičajenom rasporedu. 

U Ekonomskoj učenici u klupama

Po rasporedu se danas odvija i nastava u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac, pa tamošnji učenici, za razliku od ostalih srednjoškolaca koji se u školama i nisu pojavili ili su došli i odmah otišli kućama, imaju uobičajen školski dan.

– Kod nas su u štrajku sindikalne povjerenice Preporoda i Nezavisnog sindikata, svi ostali profesori rade normalno. Učenici su jučer oglasnom knjigom obaviješteni da će se nastava odvijati normalno i svi su došli u školu. I u poslijepodnevnoj smjeni nastava će biti održana prema rasporedu, rekla nam je ravnateljica Lidija Mikšić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest