STIŽU POTPORE

Karlovačka županija pojačava izdvajanja za poljoprivredu – dva milijuna kuna pripremljena za trenutačnu i dugoročnu pomoć

Novac je planiran za različite mjere, ali i sufinanciranje kredita poljoprivrednicima

– Kratkoročne umjere usmjerene su na ovo vrijeme, uvjetovano ponašanjem u korona krizi, a dugoročne su ulaganja koje će se, nadam se, vidjeti kroz izvjesno vrijeme. Za sve to osigurali smo i nova sredstva u proračunu Karlovačke županije u iznosu 1,7 milijuna kuna, dok je 390.000 kuna za sufinanciranje kredita naših poljoprivrednika, kazala je dožupanica Martina Furdek Hajdin, predstavljajući danas nove mjere Županije za oporavak i razvoj poljoprivrede.

Učinjeno je to na OPG-u Ljiljane Maričić koji sudjeluje u jednoj od tih mjera, e-tržnici, web stranici što su je pokrenuli Županija i Grad Karlovac, na kojoj ovdašnji OPG-ovi, za sad njih 56, prodaje svoje proizvode. Cilj je bio osigurati daljnje poslovanje i prodaju poljoprivrednih proizvoda, povezavši lokalne proizvođače i potrošače, a radi se i na povezivanja proizvođača s trgovačkim lancima i prerađivačima.

Dugoročnim mjerama planirana je komasacija zemljišta, odnosno, okrupnjivanje, a time i povećanje obradivih površina, te izgradnja infrastrukture – skladišta, sušara, otkupnih centara, hladnjača itd.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest