FOKUS NA GOSPODARSTVU

Županijski Stožer civilne zaštite na usluzi onima koji počinju raditi – za radnike iz BiH čeka se bolja epidemiološka situacija

Epidemiološka slika u Karlovačkoj županiji je dobra pa je Stožeru civilne zaštite trenutno u fokusu pomoć gospodarstvu

Svoje poslovne aktivnosti danas je ponovo započeo 481 obrt u Karlovačkoj županiji, što je 250 posto ukupno registriranih.

– Danas je krenula prva faza, bit ćemo na pomoći svim našim gospodarstvenicima kako da lakše uđu u procese rada. Za bilo kakva pitanja, upite… otvoren im je naš mail, telefoni, pomoći ćemo im da što lakše i bezbolnije krenu sa svojim radnim zadaćama, izjavio je na današnjoj pressici načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar.

I on, kao i ostali članovi prvog saziva Stožera izašli su iz samoizolacije i ponovo, po odluci načelnika i župana Damira Jelića, čine novoimenovani Stožer civilne zaštite.

U drugoj fazi rad će započeti 173 obrta, njih 9 posto, a u trećoj 365 obrta, 19 posto. U kategoriji obrta kojima od ožujka nije bio ograničen rad  – proizvodni, poljoprivredni i dio uslužnih obrta – ih je 904 u županiji, 47 posto svih registriranih.

– Frizeri, pedikeri itd. ići će u drugoj fazi u otvaranje, također ćemo im pomoći kako bi lakše u to ušli, a treća faza bit će od 11. svibnja, kada će u punom pogonu biti svi dionici rada, rekao je Ribar.

Govoreći o osobama koje su iz BiH dolazile na posao u Karlovačku županiju, ponovio je kako je stav Nacionalnog stožera RH, a onda i županijskog, da se radnicima iz Bosne i Hercegovine još ne dozvoljava svakodnevni ulazak na rad u Hrvatsku zbog epidemiološke situacije u susjednoj nam zemlji.

– Trenutna epidemiološka situacija na području Velike Kladuše, Bihaća, Cazina nije u potpunosti zadovoljavajuća pa nismo u prilici omogućiti tim radnicima da dolaze na područje Karlovačke županije. Čim se situacija popravi i zajedno s Nacionalnim stožerom uvidimo da je to moguće, prvi ćemo ići k tome da se dopusti ulazak tih stranih radnika jer znamo da je to jako bitno, osobito za naše građevinske tvrtke, najavio je Ribar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest