STANJE U GOSPODARSTVU

Najveće karlovačke tvrtke dobro su se prilagodile u uvjetima koronakrize, one kojima je bio zabranjen rad “preživljavaju” uz potpore

Niz tvrtki ima problema zbog različitih poremećaja na tržištu, od prekida lanaca opskrbe, otežanog transporta, pitanja radne snage...

– Sve naše najveće industrijske tvrtke su se dobro prilagodile novonastalim okolnostima i ocjenjuju da neće imati veće negativne posljedice na poslovanje. Neke od njih, kao što su HS Produkt, Lana Karlovačka tiskara, General Electric Hrvatska, AB Gradnja, Ceste Karlovac, KIM, DS Smith Karlovac redovno posluju i za sada nisu imale potrebe za primjenom mjera Vlade RH za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti, rečeno je danas na sastanku gradonačelnika Damira Mandića i predsjednika Županijsko komore Karlovac. 

Susreli su se zbog trenutne gospodarske krize uzrokovane eidemijom koronavirusa, te razmotrili kako se ona odrazila na poslovanje u gospodarskom sektoru. 

 Analizirane su do sad poduzete mjere Grada Karlovca usmjerene primarno na pomoć poduzetnicima kojima je odlukama Stožere civilne zaštite RH zabranjen rad. Predsjednik Županijske komore Karlovac, Zlatko Kuzman je u ime poduzetnika izrazio zahvalnost i odobravanje za njihovu provedbu te uvažavajući činjenicu na njihov utjecaj na gradski proračun istaknuo potrebu njihovog dodatnog proširenja. Također, na pozitivan odgovor od strane poduzetnika, smatra Kuzman, sigurno će naići i gradonačelnikova izjava da će, kako sam Grad, tako i gradske tvrtke nastaviti rad na ključnim investicijama.  

– Tvrtke kojima je zabranjen rad za sada djeluju isključivo zahvaljujući državnim i lokalnim mjerama, dok ih niz ima problema zbog različitih poremećaja na tržištu, od prekida lanaca opskrbe, otežanog transporta, pitanja radne snage i ostalo, jedan je od zaključaka sastanka.

Kuzman je gradonačelniku predstavio online Katalog hrvatskih proizvoda, projekt Hrvatske gospodarske komore osmišljen još 2016. godine s namjerom upoznavanja naručitelja roba i usluga, posebno investitora i projektanata s proizvodima koji se proizvode u Hrvatskoj te im kroz pretraživanje Kataloga olakšati rad tako da na jednom mjestu mogu naći korisne informacije o domaćoj ponudi. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest