TOTALNO DRUGAČIJE

Dodijeljena županijska priznanja, Vučić opet pokušao biti duhovit: Nastavite raditi, izmislit ćemo i neko postuhmno!

Javna priznanja do sad su laureati dobivali na svečanim sjednicama Županijske skupštine, za Dan županije, no koronavirus ove je godine sve promijenio, nije bilo čak ni čestitanja

Ne uoči ili za Dan županije, bez županijskih vijećnika i ostalih gostiju, dugačkih govora pa čak i bez rukovanja, na Starom gradu Dubovcu, samo s laureatima, županom i predsjednikom Županijske skupštine, te njihovim zamjenicima, ali svečano, dobitnici javnih priznanja i nagrada za životno djelo primili su danas svoja priznanja.

Plakete su dobili: Nikola Car, za poseban doprinos u razvoju sporta i promidžbu Karlovačke županije, Nataša Lemić, za poseban doprinos u društvenom aktivizmu i društvenom radu u zajednici, Ivanka Vukas Grdić, za izniman doprinos u humanitarnom radu i promicanju vrijednosti Domovinskog rata, Josip Prahović za poseban doprinos u razvoju inovacija i njihovoj uspješnoj primjeni u gospodarstvu, te tvrtka Maksim Trade Energija d.o.o. Žakanje, za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Karlovačke županije.

Nagrade za životno djelo primili su Dubravko Delić, za dugogodišnje djelovanje kojim je svojim društvenim angažmanom i gospodarskim aktivnostima pridonio razvitku i promociji Karlovačke županije,  Mladen Kuka, za izniman doprinos u razvoju planinarstva, speleologije i ekspedicionizma te promidžbu Karlovačke županije, dok je nagradu umirovljenom generalu HV Izidoru Češnjaju, za poseban doprinos u obrani RH tijekom Domovinskog rata na području Karlovačke županije, preuzela njegova kćer.

Dobitnicima je u ime svih vijećnika i stanovnika županije na priznanjima koja su zaslužili čestitao predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić, kazavši kako mu je žao što ih ove godine ne uručuju za Dan županije, ali i da “nema te sile koja nas može spriječiti”.

– Siguran sam da ćete na svojem radu nastaviti i u budućnosti. Uživajte u priznanjima i ne stajte s radom! A, ovi koji su ih dobili za životno djelo: ne mislite da je to kraj vašeg djela, morate nastaviti dalje. Nešto ćemo mi, još neko priznanje izmisliti posthumno pa ćete dobiti, našalio se Vučić i nasmijao sve u dvorani.

Da ova priznanja nisu točka, nego trotočka na njihov rad koji nastavljaju, napomenuo je župan Damir Jelić i pozvao dobitnike da silno iskustvo koje imaju prenose i mentoriraju mlađe na kojima ostaje ovaj naš prostor.

U ime nagrađenih zavalio je Dubravko Delić, zahvalivši vijećnicima koji su njihov rad i djelovanje prepoznali, onima koji su ih za priznanja predložili, suradnicima koji su ih na putevima pratili, te obiteljima koje su s njima proživljavale i lijepe i tužne trenutke stvaralaštva.

– Ako bih sa 75 godina i dosta radnog staža iza sebe trebao nešto reći, poručio bih mladim ljudima neka slijede svoju zvijezdu, neka rade stručno, odgovorno, neka rade i neka ih prati stvaralački zanos. Onim mladima koji su se odlučili baviti politikom: da se drže moralnih i etičkih načela u korist naše domovine, našeg naroda i našeg društva u cjelini jer često smo svjedoci da imamo velikih moralnih padova u tom prostoru života. To želim od srca, poučen dosadašnjim iskustvima. A za nas koji smo dobili priznanja za životno djelo: nikad nije kasno da se živi strasno, poručio je Delić i zaradio najveći pljesak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest