Učitelji u školama, učenici otišli kućama – 100-postotni odaziv na Švarči, Turnju, Grabriku…

Odaziv štrajku danas je kao i u prvog dana, u petak. Oko 80 posto u osnovnim i oko 60 posto u srednjim školama u Karlovačkoj županiji, doznaje KAportal od županijskih sindikalnih povjerenica.

Drugog dana štrajka škole su uglavnom bez djece, dok su učitelji na svojim radnim mjestima. Neki rade, neki ne, no, u prosjeku, slika je poput one od petka.

– Ekonomska škola radi, Prirodoslovna uglavnom, u MIOŠ-u je bilo nešto djece, u Gimnaziji također no razišli su se kad su vidjeli da većine nema, škola u Dugoj Resi radi,u  Ogulinu djelomično, u većini škola u Karlovcu nema djece. Odaziv štrajka je na nivou petka jer je u nekim školama veći nego tada, u nekima manji, kazala nam je županijska povjerenica NSZSSH Jelena Despot, podsjetivši da je u 15.30 sastanak sindikalnih čelnika i ministra nakon kojeg će se znati hoće li štrajk biti nastavljen ili ne.

Na njega se do sad odazvalo oko 80 posto učitelja u ovdašnjim osnovnim školama, što je Karlovačku županiju, po riječima županijske povjerenice SUH-a Biserke Šintić, svrstalo u sam državni vrh po odazivu. 

– Slično je kao u petak: 100-postotni je odaziv u školama Švarča, Turanj, Grabrik, 89 posto u Skakavcu, u OŠ I.B. Mažuranić došlo je četvero djece i ona su zbrinuta, u Ozlju je odaziv 55 posto, u Vojniću 68 posto, 100 posto u Mahičnu… Gotovo svi članovi Sindikata su u štrajku, priključuju se i oni koji nisu i čini mi se da su danas neki svjesniji situacije u kojoj smo, nesretni i nezadovoljno. Zar na ovakav način moramo tražiti da nam vrate samo malo onoga što su u velikoj mjeri uzeli, pita se Šintić.

Dodaje da će se nakon poslijepodnevnog sastanka znati više o nastavku ili prekidu štrajka. Nadaju se ovom potonjem.

– Oni nisu tehnička Vlada, postaju to tek kad Predsjednica raspiše izbore. To znači da danas i ministar i premijer mogu učiniti nešto pozitivno i mi se tome nadamo, poručila je Šintić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest