KLUPE S POTPISOM

Karlovačka promenada ima obnovljene klupe, svi se nadaju da će već ovog ljeta osim Karlovčana u njima uživati i turisti

Pripremamo i određene aktivnosti, manifestacije koje će ipak privući goste u Karlovac, zaključila je Daniela Peris.

Karlovačka promenada ima obnovljene klupe na koje su svoj “potpis” stavili učenici Šumarske škole. Stilizirana karlovačka zvijezda krasit će klupe na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a kako se nadaju u Turističkoj zajednici i Gradu Karlovcu na njih će uskoro osim brojnih Karlovčana sjedati i turisti. 

– Osim cvijeća s kojim je jučer počela aktivnost u okviru projekta Zeleni cvijet, na red su došle i klupe, odnosno zamjena dotrajalih dasaka, kazala je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

Zamijenjene su na 37 klupa, na potezu od ulaza na Promenadu kod Paviljona Katzler, do Glazbenog paviljona. Ono što je posebnost, Promenada će dobiti i kružnu klupu oko jedne platane. 

– Letve na klupama su izrađivali učenici Šumarske škole, to je masivna obrada drveta, učenici su ih lakirali i CNC obradom gravirali klupe sa zaštitnim znakom našeg grada, odnosno Zvijezde, rekao je ravnatelj škole Daniel Peris. Dodao je kako je zanimanje stolar jako traženo, pa je ovom prilikom i pozvao mlade da razmisle o ovom pozivu i školovanju u karlovačkoj Šumarskoj. 

Osim klupa, Promenada će dobiti i desetak novih košarica za smeće pa će, dodala je ispred Zelenila Gordana Purgar, s ljetom omiljena karlovačka šetnica zasjati u punom sjaju. Cijeli projekt je financirao Grad Karlovac pa je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris izrazila želju da će u obnovljenim klupama i karlovačkim parkovima osim Karlovčana uživati i posjetitelji iz drugih hrvatskih gradova i turisti.

Pitanje je, naravno, hoće li biti turista.

– Radimo na tome, osmišljavamo različite aktivnosti da skrenemo pažnju na naš grad. Potreba za putovanjem nije nestala, ali ljudi ipak žele biti u blizini svojih domova, kazala je Marina Burić koja prije svih misli na Zagrepčane i posjetitelje iz drugih gradova Hrvatske, ali naravno s vremenom i sve druge turiste i goste. 

– Sigurni smo da će ove godine biti posjetitelja koji će doći u Karlovac, vrata su otvorili muzeji, Aquatika i Muzej Domovinskog rata. Pripremamo i određene aktivnosti, manifestacije koje će ipak privući goste u Karlovac, zaključila je Daniela Peris. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest