Pola stoljeća ljubavi i vjernosti – Frano i Marija Rajić obnovili bračne zavjete

Frano i Marija Rajić, župljani župe BDMS, proslavili su u nedjelju 27. rujna u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa na Dubovcu 50 godina ljubavi i vjernosti gdje su obnovili svoje bračne zavjete.

Obred obnove zavjeta predvodio je vlč. Josip Baričević, inače Marijin brat, koji ih je 26. rujna 1965. godine i vjenčao. Na proslavi obnove zavjeta sudjelovala su i njihova djeca, stariji sin Marijan sa suprugom Ivanom i kćeri Klarom, te kći Anamarija sa suprugom Anđelkom i troje djece: Martom, Ignacijem i Mihaelom.

Uz obnovu bračnih zavjeta, kršteno je i dvoje djece, iz karlovačkih obitelji Dominika Blauhorna i Brune Baldasija. Slavljeničko ozračje upotpunili su i članovi obiteljskih zajednica župe sv. Barbare, Vrapče-Zagreb i župe BDM Snježne.

Dvije zajednice nastavile su se družiti i nakon svete mise u Pastoralnom centru uz  vodstvo njihovih župnika vlč. Luke Slijepčevića i mons. Antuna Sentea ml. Za to vrijeme mladi animatori iz župe Vrapče i Dubovac osmišljavali su igre i animirali njihovu djecu.

Predstavljena ideja Etične banke

Ovom prigodom članovima obiteljskih zajednica predstavljen je i projekt Etične banke koja će u Hrvatskoj ubrzo biti osnovana. Predstavnik i jedan od suosnivača, gospodin Krešimir Prevendar, upoznao je prisutne sa idejom Etične banke i potrebom da se kroz nju, u današnjem nepravednom bankarskom sustavu, na drugačiji, pošteniji i ljudima prihvatljiviji način pomogne, kako lokalnoj tako i široj društvenoj zajednici, te JE pozvao sve one koji smatraju ovaj projekt dobrim da se uključe i sudjeluju u njemu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest