NASELJE DUHOVA

Po tko zna koji put pokušavaju se prodati skijalište i turistički kompleks na Bjelolasici – cijena i sad znatno ispod procijenjene vrijednosti

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U srijedu 3. lipnja objavljena je još jedna javna prodaje HOC-a Bjelolasice, nekad poznatog skijališta i turističkog naselja s brojnim sadržajima, a sad devastirani i zapušteni kompleks podno najvišeg planine u gorskom lancu Velika Kapela.

Tako je, naime, stečajni upravitelj Tomislav Đuričin po tko zna koji put u proteklih osam godina objavio prodaju preostalih nekretnina HOC-a, koje će se I sad moći kupiti po znatno manjoj cijeni nego što je bila njihova procijenjena vrijednost.

– Imovina stečajnog dužnika se prodaje prikupljanjem pisanih ponuda te se prodaju slijedeće cjeline: Jasenak I čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 29.140.000,00 kn, a vrijednost pokretnina na istoj lokaciji iznosi 9.685.890,00 kn, odnosno ukupna vrijednost nekretnina i pokretnina cjeline Jasenak I iznosi 38.825.890,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se imovina ne može prodati) za nekretnine iznosi 4.373.757,67 kn, a početna i minimalna cijena pokretnina iznosi 1.453.800,13 kn, odnosno ukupna početna i minimalna cijena za za nekretnine i pokretnine iznosi 5.827.557,80 kn. Imovina Jasenka I se prodaje kao cjelina (nekretnine i pokretnine), stoji u javnom pozivu.

Osim Jasenka I, prodaje se i objekt “Pod branom” čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 1.700.000,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se nekretnina ne može prodati) iznosi 592.753,35 kn. 

Mogu se slati pisane ponude a kakav će odaziv biti nije teško pretpostaviti, osim ako se ovog puta dogodi čudo. 

Rok za dostavu ponuda je 8 dana, a počele su teći u četvrtak. Potrebno je uplatiti jamčevinu koja iznosi 5 posto od ukupne cijene svake pojedine cjeline.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest