NAGRAĐENI OBRTNICI

Karlovački ugostitelj Davor Vinski dobio najviše priznanje Udruženja obrtnika – među nagrađenim obrtnicima našao se i dogradonačelnik

Udruženje obrtnika grada Karlovca je dodijelilo nagrade i priznanja za prošlu godinu i to: jednu statuu udruženja, tri zlatne plakete i šest pismenih priznanja.

Najviše priznanje Statuu udruženja obrtnika koja se dodjeljuje članu Udruženja koji je svojim radom stvorio ugled uspješnog i časnog obrtnika te samim time doprinio razvoju obrtničkog komorskog sustava, dodijeljena je  ugostitelju Davoru Vinskom koji se na kraju u ime svih nagrađenih zahvalio. 

U obrazloženju nagrade g. Vinskom navodi se da je vlasnik Gostionice ‘Vinski’ koja neprekidno posluje 55 godina koju su bili otvorili još njegovi roditelji 1965. godine. Nastavio je kontinuitet ove uspješne i nadaleko poznate kultne gostionice. Osim toga, od prvog dana otvaranja obrta bio uključen u rad obrtničkih institucija gdje je obnašao mnoge funkcije. Čak 20 godina (2006.-2018.) bio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca, a i prvi je predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Karlovačke županije. 

Drugo po važnosti priznanje, Plaketa Udruženja, dodijeljena je frizerki Natali Pudina-Skočibušić, trgovcu Mladenu Vrbaniću i građevinskom poduzetniku Stipi Adžagi, dopredsjedniku Udruženja. 

Natali Pudina – Skočibušić je vlasnica obrta od 1981. koji je naslijedila od oca Drage i samostalno ga vodi 11 godina. Aktivno sudjeluje u svim frizerskim revijama u organizaciji Ceha frizera. Mladen Vrbanić je glavni dobavljač specifičnih materijala za građevinare čime je stekao veliko povjerenje u toj branši. Vlasnik tvrtke Gips-mont Stipo Adžaga poznat je po kvaliteti radova koje obavlja u zadanim rokovima te je obnovio i izgradio značajne građevine u Karlovcu. 

Pismena priznanja primili su: Antun Lemić, vlasnik istoimenog proizvodno-trgovačkog obrta. Zatim, soboslikar Janko Štajcer, vlasnica knjigovodstvenog servisa Irena Lovrić, drvomodelar Vladimir Dukovčić, ugostitelj Vladimir Turkalj, ali i zamjenik karlovačkog gradonačelnika Ivan Mrzljak za kojega piše u obrazloženju da je otkako je na toj funkciji dao velik poticaj obrtništvu, obrtnicima i obrtničkim institucijama.  

Svečanosti je bio nazočan i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest