ULAGANJE U ŠKOLSTVO

Radovi na novoj zgradi MIOŠ-a na Gazi pri kraju, učenici i profesori u novom prostoru s početkom nove školske godine

Ukupna vrijednost radova iznosi 9,9 milijuna kuna. Navedeni radovi omogućuju preseljenje MIOŠ-a te stvaraju uvjete za početak jednosmjenskog rada, kako za MIOŠ, tako i za Osnovnu školu Braće Seljan.

Pri kraju su radovi na potpunom uređenju nove zgrade Mješovito industrijsko – obrtničke škole u karlovačkoj gradskoj četvrti Gaza.

Na novoj lokaciji škola će početi raditi s početkom nove školske godine, a čeka ih zaista impresivno uređeno zdanje, energetski obnovljeno i potpuno sređenih unutarnjih prostora.

Karlovačka županija je kao osnivač škole još u srpnju 2018. godine kupila prostor Struge od tvrtki Boneja i Tiskare Gaza, ukupne vrijednosti 1,1 milijun kuna, a u svrhu preseljenja MIOŠ-a iz Domobranske ulice u vlastiti prostor. 

MIOŠ ima nekoliko strukovnih kabineta u prostoru Prirodoslovne škole Karlovac koji su također novouređeni, u iznosu od 1,5 milijuna kuna. 

– Ukupna vrijednost radova iznosi 9,9 milijuna kuna. Navedeni radovi omogućuju preseljenje MIOŠ-a te stvaraju uvjete za početak jednosmjenskog rada, kako za MIOŠ, tako i za Osnovnu školu Braće Seljan. Nova zgrada MIOŠ imat će 9 učionica te zadovoljava potrebe za 366 učenika i 62 djelatnika, koliko ih MIOŠ u ovom trenutku ima, rečeno je danas na obilasku nove škole u koji su uz domaćine iz MIOŠ-a pridošli predstavnici Karlovačke županije, ali i Grada, gradske četvrti Gaza i izvođača radova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest