SIMBOL KUPALIŠTA

Među građanima se proširila informacija da Zelenilo namjerava rušiti znamenite jablane na Korani! Provjerili smo o čemu se radi

O tome je na svom Facebooku pisala i Nezavisna lista Naš Karlovac, a došlo je čak i do toga da su se počeli spremati aktivisti kako bi krenuli u obranu jablana.

Jablani na desnoj obali Korane između slapa i drvenog mosta, postali su jedna su od znamenitosti grada Karlovca pa su i Karlovčani na njih posebno osjetljivi.

Kako se u današnje vrijeme s modernim tehnologijama vijesti šire nevjerojatno brzo, pa makar bile i potpuno neprovjerene i neistinite, jedna se takva ovih dana proširila među Karlovčanima, a glasi da gradska tvrtka Zelenilo namjerava srušiti koranske jablane.

O tome je na svom Facebooku pisala i Nezavisna lista Naš Karlovac, a došlo je čak i do toga da su se počeli spremati aktivisti kako bi krenuli u obranu jablana. 

“- Na žalost, moram s Vama podjeliti polu-informaciju koja glasi: “Zelenilo se sprema rušiti jablane na Korani”! Ne mogu vjerovati !!!

Da li je uopće zamislivo za nas Karlovčane doći na ideju uklanjanja jablana sa desne obale Korane na dječijem kupalištu!

Da, to su gradonačelniče jablani uz koje smo većina nas naučili plivati, gdje je većina nas provodila djetinjstvo, to je područje grada koje za nas Karlovčane predstavlja dnevni boravak i slobodno vrijeme. Ti jablani pored svoje botaničke vrijednosti predstavljaju i memorijsku vrijednost ako uopće razumijete što to znači !

To bi bio kulturocid! Zar Vam ništa karlovačko nije sveto! Kako se usuđujete?”

Ovaj je post NL Naš Karlovac uslijedio nakon što se već gradom počelo naveliko pričati o navodnoj “akciji” Zelenila, a on je, očekivano, izazvao lavinu komentara. Čini se, ipak bezrazložno.

– Tvrtka Zelenilo nema nikakvih informacija niti saznanja o rušenju jablana na desnoj obali Korane, kazala je za KAportal tehnička direktorica Zelenila Gordana Purgar. 

U jablanima i pod njima ćemo znači uživati i dalje, a do “susreta” uživo pogledajte FOTO GALERIJU i VIDEO KAportala… 

>> Koranski jablani 9.7.2020.

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/395728/koranski-jablani-972020/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest