prijetila bar 75 godina

Policajci uništili avio bombu od 15 kilograma ostalu iz II. svjetskog rata – HGSS-ovci je našli u spilji kod Plaškog

PU karlovačka

Avio bombu staru bar 75 godina nije bilo sigurno transportirati dalje pa je uništena gdje je i pronađena

Avio bombu staru bar 75 godina i tešku oko 15 kilograma uništili su policajci pored spilje u Janjoj Gori, na području Plaškog.

Pronašli su je pripadnici HGSS-a pa javili policiji da se u speleološkom objektu na području Janje Gore, općina Plaški, na dubini od oko 20 metara nalazi minsko- eksplozivno sredstvo.

– Radi utvrđivanja svih činjenica i poduzimanja mjera policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Ministarstva unutarnjih poslova osposobljeni za rad na teško dostupnim mjestima, su 22. srpnja izvršili ulazak u speleološki objekat te utvrdili da se radi o avio bombi težine oko 15 kg zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. Nakon sigurnosnog pregleda i priprema za vađenje, a u čemu su sudjelovali i policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave karlovačke i Ministarstva unutarnjih poslova, avio bomba je izvučena na površinu. Tom prilikom utvrđeno je da zbog stanja u kojem se bomba nalazi nije sigurna za daljnji transport i skladištenje stoga je uz sve mjere sigurnosti za građane i okolinu uništena na mjestu pronalaska, objavila je PU karlovačka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest