OZ je uz svoju već nadaleko poznatu kuhinju u kućici na Adventu prisutan na još jednoj lokaciji, a to je Kobaja Lab na šetnici kod Glazbenog paviljona
Zimska lokacija sad već dobro poznatog Snackhouse OZ-a je dakako Božićni trg na karlovačkom Adventu.
Ovakav koncept malog trga sa street food ponudom između Zorin doma i Edisona prošle se godine pokazao punim pogotkom a kako se čini ovogodišnja ponuda jela i tradicionalnih zimskih toplih pića poput kuhanog vina, gina, vruće čokolade i zanimljivih koktela još je bolja i raznovrsnija.
Odlična atmosfera
Dakako za to je najzaslužniji Snackhouse OZ pa smo prigodno o njegovoj ponudi i samom Adventu pričali s voditeljom Filipom Treznerom.
– Atmosfera je odlična, trg se pokazao središnjim mjestom za uživanje u gastronomiji, a posebno je dobro jer ljudi dolaze jesti i piti, neovisno o programu koji se odvija na glavnoj pozornici u Paviljonu, priča nam ovaj mladi poduzetnik. Kako kaže, ljudi dolaze zbog hrane a imaju i izvrstan izbor.
OZ je uz svoju već nadaleko poznatu kuhinju u kućici na Adventu prisutan na još jednoj lokaciji, a to je Kobaja Lab na šetnici kod Glazbenog paviljona. Tamo se mogu probati razne vrste gurmanskih kobasica, dok je u glavnoj kućici na lijepo uređenom trgu, ambijentalno posloženom s drvima za ogrjev i grijalicama ponuda puno šira. Za meni se ove godine pobrinuo poznati chef Zoran Gajić koji je svoj posao u pulskom hotelu Grand hotel Brioni i ove zime privremeno ostavio kako bi kuhao i na karlovačkom Adventu.
Gastro noviteti
– Zoran je osmislio meni, tako da imamo dosta noviteta. Tu treba izdvojiti Double Meat Gourmet burger s dvije vrste mesa, Christmas Bowl iz posude s više vrsta mesa i salatom, kobasice s čvarcima, duplu kobasicu u somunu za one koji su stvarno gladni i još mnogo toga, kaže nam Trezner.
OZ je, kao i ostale kućice, otvoren svakodnevno od 17 sati, dok je posebno iznenađenje da će raditi i na Staru godinu. Na Promenadi će se dočekivati i Nova godina u podne, pa će raditi od 11 do 14 sati, pa onda nakon male pauze, kreće tradicionalni doček i provod u silvestarskoj noći.
Chef Zoran Gajić nam je rekao da unatoč napornoj godini uvijek nađe snage da dođe u karlovački Advent. Ne krije svoje simpatije prema Karlovcu te kaže kako ga za njega vežu lijepi trenuci i brojna poznanstva koja je stekao i dalje ih održava.
Ležerniji Advent
Rekao je kako je preselio u Pulu gdje radi već četiri godine, ali ovakvi eventi ga vraćaju u njegov “basic”, street food hranu i komunikaciju s ljudima. U Karlovcu je to puno ležernije nego u Zagrebu i upravo mu se to sviđa.
– Ovdje mi je puno ljepše i volim doći jer se dobro osjećam, kaže nam, dok je predstavio i djelić novog menija koji je osmislio za Snackhouse OZ.
– Ove godine sam osim ovih klasičnih kobasica u fafu, napravio i Winter Bowl koji se jede s vilicom, a sastoji se od kobasica, dosta povrća i pulled porka. Tu je i “naboostana” kobasa, domaću s umacima i hrskavim čvarcima te verziju ekstra double mix burgera. Svi su očekivali dvije pljeskavice, ali tu je pljeskavica plus pulled pork koji se sporo kuha 12 sati, rekao nam je Gajić.
Božićni trg
Ako već niste bili, preporuka je svakako da se ne zaobiđe Božićni trg na karlovačkom Adventu te nešto dobro pojede i popije u Snackhouse OZ-u. Izbor je velik svatko može pronaći nešto za sebe, a osim ovih nabrojanih delicija tu su i slastice.



















































