Karlovčanin Dino Babić izabran za djelatnika godine u kategoriji spasilaca – poručio da je to nagrada i svih kolega s Foginovog

foto: FB Dino Babić

– Ova nagrada ne bi bila moguća bez kolega spasioca, ništa bez njih ne bi bilo moguće, rekao nam je Karlovčanin Dino Babić, po izboru Hrvatske turističke zajednice djelatnik godine u kategoriji spasilac na plažama i bazenima.

Tako je Babić, spasilac na Foginovom kupalištu, nakon što je nedavno dobio lokalno priznanje “Čovjek ključ uspjeha”, pobjedu odnio i na državnoj razini u izboru “Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine”.

Glavni ured HTZ izbor je proveo u 26 kategorija, a Dino Babić pobjednik je u kategoriji Spasilac na plažama i bazenima, a nagrada će mu biti uručena na Danima hrvatskog turizma, 14. listopada u Poreču.

Najveća je spasiti nekome život, a Dino je to učinio prije nekoliko godina na Bundeku.

– Radilo se o dečku od 12 godina. Bundek ima specifično tlo: na nekom dijelu je ono na 12 centimetra, a do toga rupa od 3 metra. On se preplašio, dao sam mu plutaču i izvukli smo ga, ali to je bilo davno, ispričao nam je, objasnivši da na Foginovom, kao voditelj, više nije u vodi nego koordinira akcije spasioca. Devet ih je licenciranih, već godinama brinu za sigurnost kupača na Korani, a tamo će biti i iduće sezone kupanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest