Od 524 osobe zaposlene mjerama zapošljavanja pola je mladih “na stručnom osposobljavanju”

Od 524 osobe, koliko ih je ove godine u Karlovačkoj županiji zaposleno zahvaljujući mjerama poticanja zapošljavanja, najviše, čak 208 je mladih, za koje je iskorištena ona “Mrsićeva” stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Taj broj će se još povećati, posebno kad se obistini najava Karlovačke županije da će zaposliti još tridesetak mladih po, vrlo popularnoj mjeri Vlade.

No mjere su različite, od sufinanciranja prvog zapošljavanja mladih do samozapošljavanja, a u Područnom uredu HZZ do posljednjeg dana kolovoza zaprimljena su 464 zahtjeva za dodjelu potpora.

– Za zapošljavanje 110 zahtjeva, samozapošljavanje 47, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa 257, obrazovanje nezaposlenih 1 zahtjev, te javni rad 49 zahtjeva. Od zaprimljenih zahtjeva riješeno je 426, od kojih 353 pozitivno, a ukupno uključene 524 osobe, kažu u Zavodu za zapošljavanje.

U mjeru sufinanciranja zapošljavanja uključeno je 79 osoba, samozapošljavanja 25, stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa 208, obrazovanja nezaposlenih 10 osoba, te javni rad 202 osobe. Najviše zahtjeva bilo je u Karlovcu, 253, a najmanje u ispostavi Zavoda u Vojniću, 17.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest