SDP ostao bez gradskog vijećnika – D. Andrijašević istupio iz stranke, bivši kolege traže da vrati mandat

Donedavni dopredsjednik karlovačkog SDP-a Davorin Andrijašević, inače vijećnik u Gradskom vijeću i voditelj karlovačke Podružnice Uprave šuma, izašao je iz stranke.

Sad već bivše kolege, o tome je obavijestio kratkim mailom u kojem stoji da je nakon dužeg razmišljanja odlučio napustiti SDP Hrvatske i da ih moli da ga više ne vode u članskoj evidenciji stranke.

Bez odgovora od Andrijaševića

Hoće li Andrijašević vratiti mandat stranci sa čije je liste izabran u vijećničke klupe ili nastaviti stopama kolega vijećnika koji su najprije izašli iz stranaka zahvaljujući kojima su postali vijećnici, a onda prešli u druge – poput Mihovila Stanišića i Marijana Butkovića koji su iz HSP-AS prešli u HKS i Ivice Margarina koji je iz HNS-a otišao u Reformiste – pitanja su na koje odgovore nismo dobili jer Andrijašević nije odgovorio ni na naše poruke niti pozive.

Njegove dojučerašnje kolege nadaju se da će mandat vratiti SDP-u, a za dopredsjednika Miroslava Delića, također gradskog vijećnika, ovakav Andrijaševićev postupak nije neočekivan.

Stranka mu bila potrebna radi fotelje?

– Nije me iznenadila ostavka na članstvo kolege Andrijaševića obzirom da je prije nekoliko mjeseci podnio ostavku na sve dužnosti u Gradskoj organizaciji: potpredsjednika, člana Predsjedništva i gradskog i županijskog odbora stranke; to je samo logičan slijed događanja. Pitam se da li je kolega bio za SDP kad se učlanjivao u stranku ili mu je stranka bila potrebna da bi bio na rukovodećem položaju u Hvatskim šumama?

Da je koalicija Hrvatska raste ostala na vlasti, vjerojatno bi g. Andrijašević i danas bio član SDP-a, rekao nam je Delić.

Traže ga da vrati mandat stranci

Od dojučerašnjeg kolege očekuje da bude korektan i povuče se iz Gradskog vijeća, odnosno, mjesto prepusti SDP-u.

– Ono što očekujemo od njega je minimum korektnosti: da vrati mandat stranci koja ga je stavila na listu za Gradsko vijeće. Želimo mu puno sreće u daljnjem političkom radu i nadam se da će se pronaći u drugoj opciji, poručio je Delić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest