Akcija čišćenja sutra u Hrvatskom, ali ne i velike dvorane – u Gradu ostali pri stavu da nije sigurna

– Velika dvorana Hrvatskog doma nije uvjetna za bilo kakvo korištenje. Naime, nisu zadovoljeni minimalni sigurnosni uvjeti da bi se taj prostor mogao koristiti, tako da je već duže od godinu dana Grad Karlovac ne dodjeljuje na korištenje, stoji u reagiranju gradske uprave medijske napise vezane za akciju čišćenja Hrvatskog doma.

Kako napominju u gradskoj upravi, Upravni odjel Grada Karlovca za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom je učinio iznimku 24. lipnja kad je dao u zakup veliku dvoranu za potrebe snimanja filma.

– Radilo se o naplatnom pravnom poslu, a ta je tvrtka preuzela cjelokupnu odgovornost za eventualnu naknadu štete, bilo prema svojim korisnicima tog prostora, bilo prema trećim osobama, kao i prekršajnu odgovornost, nastalu tijekom korištenja predmetnog prostora. Osim toga, ta je tvrtka poduzela vrlo opsežne radnje u tehničkom smislu, kako bi osigurala predmetni prostor od nastanka eventualnih štetnih događaja, što je utvrđeno od strane službenika gradske uprave Grada Karlovca, kažu u Odjelu. 

– Grad Karlovac ne želi prebacivati odgovornost na udruge, za slučaj kada bi se velika dvorana Hrvatskog doma dodijelila na korištenje tim udrugama. Smatramo kako to ne bi bilo korektno, a bez takve klauzule, kao i bez poduzimanja opsežnih radova na osiguranju tog prostora, Grad Karlovac ne može dodijeliti na korištenje tzv. veliku dvoranu Hrvatskog doma. Po ponovljenom zahtjevu udruge Poluga, Upravni odjel je donio odluku da se odobri akcija čišćenja 10. listopada u prostoru Hrvatskog doma, s izuzetkom velike dvorane Hrvatskog doma. Također, moguće je očistiti i okoliš Hrvatskog doma. Dakle, nije došlo do nikakve promjene stava, pišu iz gradske uprave.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest