dugoreški advent

Prvi klizači ispobali klizalište u amfiteatru: Sutra se i službeno otvara, svima se mjeri temperatura, a nikome ne naplaćuje ulaznica

Dok traje školska godina, tijekom prijepodneva škole i vrtići, obavljat će tjelesni na otvorenom odnosno na ledu, a nakon 13 sati klizalište će bit će otvoreno za građanstvo

Dugoreško klizalište u amfiteatru večer uoči službenog otvaranja zasjalo je u punom sjaju. Privučeni mnoštvom blistavih led lampica spontano su ga posjetili i prvi mali klizači koji su jedva dočekali da isprobaju ovogodišnji led.

Klizalište službeno počinje raditi sutra ( subota) u 14 sati i ostat će otvoreno do kraja školskih praznika, odnosno do 17 siječnja. No, ove godine, za razliku od dvije prethodne, zbog epidemije koronavirusa, klizanje će se odvijati u skladu sa svim preporukama Stožera o sprečavanju širenja korona epidemije.

–  Klizalište će raditi u novim uvjetima u skladu s epidemiološkim mjerama. Pripremili smo dva ulaza i dva izlaza, dezinfekcijska sredstva, maske, toplomjere, a na klizalište ćemo puštati grupe od po 25-tero djece. Klizat će jedan sat, a potom ide nova grupa. Stoga molimo svu djecu za razumijevanje i strpljenje, jer klizalište će raditi svaki dan od jutra do 21.45  sati i svi će moći uživati u klizanju.

U ovoj situaciji svima nam je teško, starijima i onima srednjih godina, ali mislim da je najteže najmlađima, a na njih smo nekako svi zaboravili i stoga im želimo uljepšati ove dane i školske praznike. Apeliram na roditelje, bake i djedove koji će doći s djecom na klizalište, da ne stvaraju grupe već da drže propisani razmak – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te pojasnio kako su angažirali redare i zaštitare koji će paziti na broj djece, ali i na ponašanje odraslih kako bi klizalište i doista ostalo raditi kako je i planirano.

Dok traje školska godina, tijekom prijepodneva škole i vrtići, obavljat će tjelesni na otvorenom odnosno na ledu, a nakon 13 sati klizalište će bit će otvoreno za građanstvo. Naravno, kao i prethodne dvije zime, klizalište i klizaljke bit će besplatne za posjetitelje. Dugoreško klizalište ovo godine baš usprkos koroni i svim nedaćama koje prate ovu godinu, je posebno, a za to se pobrinula riječka tvrtka Arctic.  

–  Ponosan sam što po prvi puta predstavljamo jedan novi proizvod koji još nigdje nije bio prisutan, a riječ je o interaktivnoj svjetlećoj led digitalnoj ogradi koja ima dužinu od 300 metara i na kojoj se nalazi više od 17 tisuća piksela koji pružaju jedan nezaboravan izgled i ugođaj. Osim što ova ograda ima ulogu da svijetli i razveseljava klizače, ona je sama po sebi svjetleća instalacija u prostoru i za ljude koji ne kližu – naglasio je predstavnik tvrtke Denis Ventin.

U dugoreškom Amfiteatru je oko 5000 četvornih metara uređenog prostora, što je i više nego dovoljno za poštivanje mjera i održavanje razmaka, a samo klizalište je veličine od 560 četvornih metara i po dosadašnjim mjerama od 4 kvadrata po osobi, na njemu bi moglo klizati 140 osoba, no mjere će najvjerojatnije biti postrožene i zato su klizačke grupe ograničene na 25 osoba. Svi klizači bit će upisani u dnevnik, u skladu s naputkom Stožera, bit će im izmjerena temperatura, a tko zaboravi masku dobit će je prije ulaska na klizalište.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest