STIŽE PROMJENA

Tjedna prognoza: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje danas, ali i što nam donosi ostatak tjedna

Posljednji dan studenog protjecat će u stabilnoj situaciji pa će ujutro ponegdje na kopnu biti magle, zatim barem djelomice sunčano.

Uz jačanje anticiklonalnog grebena početak tjedna će biti stabilan, zatim od srijede nestabilno.

PONEDJELJAK

Posljednji dan studenog protjecat će u stabilnoj situaciji pa će ujutro ponegdje na kopnu biti magle, zatim barem djelomice sunčano. Uz obalu od jutra sunčano i vjetrovito – puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura u kopnenim predjelima ispod nule, a na Jadranu od 4 do 10 stupnjeva.

Nastavak ponedjeljka će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima biti barem djelomice sunčan. Vedrina neba donosit će povoljnije biometeorološke prilike. Bit će hladno uz temperaturu ispod 5 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano s umjerenom naoblakom. Vjetar slab, a temperatura oko 4 stupnja.

U Dalmaciji će tjedan početi sunčanim vremenom i vedrim nebom. Umjerena i jaka, na udare i olujna bura će prema kraju dana slabjeti. Temperatura između 10 i 14 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno vedro, u gorju djelomice sunčano s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Temperatura u gorskim predjelima oko 1, a uz obalu oko 10 stupnjeva.

TJEDNA PROGNOZA ZA KOPNO

U utorak stabilno uz čestu i dugotrajnu maglu te hladno – jutarnja temperatura će biti oko -4, u gorju i niža, a dnevna oko nule. Sredinom tjedna će naše krajeve zahvatiti izražena promjena vremena.

U srijedu oblačno s oborinama pri čemu će najviše snijega pasti u Gorskom kotaru i Lici, ali barem tanjeg snježnog pokrivača bit će i u nizinama unutrašnjosti.

U četvrtak će uz dotok malo toplijeg zraka snijeg u Slavoniji i Baranji prelaziti u kišu koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom.

Oborine će tijekom petka prestajati pa će za vikend biti stabilnije, uz južinu i malo manje hladno.

TJEDNA PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu će u utorak biti djelomice sunčano uz porast naoblake prema kraju dana i slabiju buru. Od srijede i uz obalu pretežno oblačno s kišom koja će ponegdje biti i obilna, a na jugu je moguća i grmljavina. U srijedu će na sjevernom dijelu jačati bura koja bi mogla donijeti i poneku pahulju snijega. U četvrtak obilne oborine, a zatim će od petka kiše biti manje. Jugo će prema vikendu jačati i donijeti blagi porast temperature.

Danas i sutra uživamo u stabilnim vremenskim prilikama prije izražene promjene vremena koja će naše krajeve zahvatiti u srijedu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest