Jelić se obrušio na vladajuće – kaže, oni ne mogu ponuditi nadu,jer ne nose Hrvatsku istinski u svom srcu

– Dosta je bilo, nema više ovo smisla što se trenutno radi u našoj domovini. Vlada Zorana Milanovića? Jedan ministar ne želi razgovarati s braniteljima, drugi sa sindikatima, treći sa sportašima, učitelje i nastavnike minoriziraju. Jedan ne želi razgovarati s obrtnicima, drugi s gospodarstvenicima, a premijer na odlasku u svađi je s predsjednicom na razini puberteta, rekao je s govornice u Sportskoj dvorani na Rakovcu Damir Jelić, dopredsjednik HDZ-a, karlovački gradonačelnik koji će biti i nositelj liste u 7. izbornoj jedinici.

Jelić “udara” po SDP-u

Jelić je kao domaćin prvi govorio, te se u svom govoru obrušio na vladajuće.

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/80291/u-karlovcu-odrzan-predizborni-skup-hdz-a-i-domoljubne-koalicije/?autoplay=false&src=kaportal_hr

– Prvo bih spomenuo život u nastajanju. Imali smo hrabrosti kao domoljubna koalicija staviti deklaraciju koja jasno govori koja nam je odrednica i da nas neće biti u budućnosti ako se s tim najtežim pitanjem ne uhvatimo u koštac. S druge strane, Vlada Zorana Milanovića izglasala je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. Dakle, ubija se život u nastajanju i postavlja se pitanje kako je to moguće da u našoj Hrvatskoj izglasan takav zakon koji nema nikakve veze s ekonomskim kretanjima u Hrvatskoj, kaže Jelić. 

Nastavio je o “sto tisuća radnih mjesta koje smo izgubili u ove četiri godine”.

Jelić: Ono na lijevo ne može proći

– Kakav je to rast. Radi se o potpunoj dezorijentiranosti. Mnogi indeksi pokazuju da smo sada na granici da ispadnemo iz EU po tim indeksima. Što mi nudimo? Ono što ne mogu nuditi, oni koji ne nose Hrvatsku u svom srcu na istinski hrvatski način, a to je nada, rekao je još Jelić.

– Danas je u Hrvatskoj sve jasno, ovo na lijevo ne može proći, a na svima nama što svjedočimo da ovo od centra na desno nikada neće više iznevjeriti na načine i dječje bolesti koje su bile u prošlosti. Zato ova koalicija donosi i dom i ljubav u svom imenu i tko to iznevjeri jao si ga njemu. S tom sviješću koja ponekad izaziva i strah idemo naprijed. Ovo nije pitanje tko će gdje biti i nije pitanje vladanja. ovo je pitanje služenja jedinoj nam domovini Hrvatskoj, zaključio je.

Jelićev govor možete poslušati OVDJE…

[IZJAVA]

Skupu se obratila još jedna Karlovčanka, Marija Jelkovac, predsjednica HDZ-ove Zajednice žena grada Karlovca “Katarina Zrinski”. Njezin govor možete poslušati OVDJE…

[IZJAVA]

Par tisuća HDZ-ovaca, te članova partnerskih stranaka Domoljubne koalicije okupilo se u karlovačkoj Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu gdje će biti prezentiran izborni program “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska”.

S obzirom da još nije počela službena predizborna kampanja, tako i ovaj skup formalno nije “predizborni”. Tome unatoč bit će jedino ovako masovno HDZ-ovo okupljanje u Karlovcu. Kako smo već pisali, središnji skup Domoljubne koalicije za 7. izbornu jedinicu bit će održan u Samoboru.

Nakon ulaska u dvoranu euforično je, u HDZ-ovskom stilu, pozdravljen koalicijski kandidat za premijera Tomislav Karamarko i stranački vrh.

Karamarko je u svom podužem govoru predstavio izborni program Domoljubne koalicije, te najavio pobjedu. Cijelo izlaganje, ako vas zanima, možete poslušati OVDJE…

[IZJAVA]

KAportal.hr

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest