Fešta kod Nikole Badovinca – dobitnik gradskog priznanja počastio svoje predlagače

PENTAX DIGITAL CAMERA

Nakon što je u “gradskom magistratu” primio Plaketu Grada Karlovca, povjerenik SSSH Karlovačke županije Nikola Badovinac je svoje predlagače obećao počastiti roštiljem na svom ranču u Sveticama.

Trebalo je proći tri mjeseca da bi se društvance dogovorilo. Jedini opravdan razlog tako dugog čekanja bio je taj što je dva mjeseca službovao u SAD-u Vlado Travica koji je nedavno u Knjižnici za mlade prikazao fotografije svog boravka preko “velike bare”.

Već na samom ulazu u ranč shvatili smo da je poznati karlovački poduzetnik i zaljubljenik u životinje za našeg Badovinca “mlaka vodica”. Na samom ulazu “čekirala”su nas dva lava a dvorište je vrvjelo životinjama i raznim figuricama iz svijeta bajki. Tu su bili: patkice, psići, vjeverica, jež, labud u naravnoj veličini, patuljici, gljive, paun kojega čeka preseljenje u koranski park, češnjak protiv uroka, lovački trofeji, stara rifljača…

Uskoro će se navršiti 32 godine otkako je originalni pehar Trofej Julesa Rimeta namijenjen osvajaču SP-a u nogometu, posljednji put viđen u javnosti (procjenjuje se da vrijedi preko 8 milijuna eura, ali njegova simbolička vrijednost je neprocjenjiva). Nitko ne zna što se s njim poslije toga dogodilo – ali nitko ne može sa sigurnošću reći ni da je taj pehar uopće bio pravi, a ne kopija… Samo za posjetitelje našeg portala možemo otkriti da smo ga vidjeli u vrtu ranča gdje smo roštiljali.

Druženje je bilo vrlo ugodno, s puno dosjetki i šala te glazbu s radio valova postaje koja nosi ime jedne naše rijeke pa su “Mustra” i “Coco” čak i zaplesali. Roštilj je bio sjajan a za što kulinarski certifikat zaslužuje domaćin, uz asistenciju pomoćnog kuhara bicikliste Dražena. Bilo je tako dobro da će fešta brzo doživjeti reprizu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest