REVITALIZACIJA

Obnova u Zvijezdi: Za studentski dom u Vojnoj bolnici stigla građevinska, za menzu u Bosanskom magazinu rade glavni projekt – uređenje oko 60 milijuna kuna

Izvori financiranja još se ne znaju, no najveći dio priželjkuje se iz EU fondova

Iako je prije dvije godine, kada su ideje javno predstavljene, bilo planirano da njihova realizacija bude puno brža, budući studentski dom i menza u Karlovcu još su samo u papirima.

Točnije, za novi studentski dom u Vojnoj bolnici ishođena je građevinska dozvola, a za studentsku menzu u Bosanskom magazinu radi se glavni projekt.

– Tijekom 2020. godine ishođena je građevinska dozvola vezana uz proširenje kapaciteta Studentskog doma u zgradi “Vojne bolnice”. Također, u tijeku je izrada glavnog projekta vezanog uz izgradnju restorana studentske prehrane rekonstrukcijom “Bosanskog magazina”. Dovršene aktivnosti će omogućiti pristupanje iznalaženju izvora financiranja za realizaciju navedenih projekata, kazali su nam u Karlovačkoj županiji.

A potrebna sredstva su poprilična: za pretvaranje Vojne bolnice u studentski dom potreban je 31,250.000 kuna, za preuređenje Bosanskog magazina u studentsku menzu nešto manje, 28,750.000 kuna.

Izvori financiranja još se ne znaju, no na predstavljanju projekata 2018. rečeno je da bi većina novca trebala stići iz EU fondova, dok bi ostatak osigurali partneri na projektu Veleučilište, Studetnski centar, Karlovačka županija i Grad Karlovac.

Tada je najavljeno i da će studentski dom imati uređeno prizemlje, prvi i drugi kat, te potkrovlje, sa zajedničkim i servisnim prostorima i 33 sobe, od jednokrevetnih do četverokrevetnih, sa 105 kreveta. U restoranu studentske prehrane, pak, bit će i turistički interpretacijski centar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest