TURISTIČKA ZAJEDNICA

U Ozlju održana Izborna skupština Turističke zajednice Karlovačke županije – ima novog direktora, imenovano Turističko vijeće

Skupština je iz redova svojih članova izabrala članove Turističkog vijeća, a kao predstavnici u Saboru Hrvatske turističke zajednice izabrani su Ivan Srakovčić i Lidija Žganjer - Gržetić.

Turistička zajednica Karlovačke županije u prostorima Starog grada Ozlja održala je Izbornu skupštinu, s ciljem usklađenja sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju Hrvatskog turizma koji je stupio na snagu 1. siječnja 2020. godine.

Tom prigodom zamjenica župana koja obnaša funkciju župana Martina Furdek Hajdin zahvalila se sadašnjoj direktorici Turističke zajednice Karlovačke županije Dini Begić, na njenom dugogodišnjem predanom i kvalitetnom radu. Ujedno, istaknula najvažniji županijski razvojni gospodarski turistički projekt “Dodir Civilizacije”.

– Upravo lokacija Starog grada Ozlja jedan je od devet gradova, koji su  uključeni u projekt “Dodir civilizacije”, koji je jedan od glavnih gospodarskih razvojnih projekata za buduće financijsko razdoblje. Karlovačka županija intenzivno surađuje sa svim općinama i gradovima, u kojima smo taj projekt počeli razvijati, a u ovoj godini osigurana su sredstva za lokaciju Bosljevo i Josipdolu, poručila je zamjenica županica Martina Furdek Hajdin.

Zbog najavljenog odlaska u mirovinu sadašnje direktorice Turističke zajednice Karlovačke županije Dine Begić, na održanoj prošlotjednoj sjednici Turističkog vijeća, kako je kazala županica Martina Furdek Hajdin, Željko Fanjak bio je jedini kandidat koji je najavio program svoga rada, to jest prikazao kako bi se trebao razvijati turizam u Karlovačkoj županiji.

– Jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća donesena je odluka o zadovoljenju uvjeta kandidata, te je dokumentacija poslana Ministarstvu turizma i sporta te očekujemo njihovo odobrenje, tada će i odluka o imenovanju direktora postati i formalna, kazala je Furdek Hajdin.

Osim novog direktora na čelu Turističke zajednice Karlovačke županije, na održanoj izbornoj skupštini izabrani su njezini novi članovi, koju čine Ivan Mataković iz Turističke zajednice područja 4 rijeke, Lidija Žganjer Gržetić i Tihomir Brozović iz Turističke zajednice područja Kupa, Marijana Lemić, Petra Bakin i Ivan Srakovčić iz Turističke zajednice grada Karlovca, Ankica Puškarić i Sabina Gvozdić iz Turistička zajednica grada Ogulina, Filip Flanjak i Dražen Vuković iz Turistička zajednica grada, Tihana Oštrina, Marija Turkalj i Damir Stanišić iz Turistička zajednica općine Rakovica te Oliver Vlainić iz Turistička zajednica općine Vojnić.

Skupština je iz redova svojih članova izabrala članove Turističkog vijeća, a po jednog člana u Turističko vijeće uskoro će imenovati i Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora. Kao predstavnici u Saboru Hrvatske turističke zajednice izabrani su Ivan Srakovčić i Lidija Žganjer – Gržetić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest