NISMO SVI JEDNAKI

Na teret građana i kad ne rade: Badovinac na primjeru bivšeg karlovačkog župana otvorio problematiku sporne 6+6 zakonske odredbe

Damir Jelić je dao otkaz (odstupio sa mjesta župana) na svome radnom mjestu i ima pravo na naknadu, čak i na staž, 6 mjeseci nakon jednostranog otkaza (ostavke)


Nakon što je prošlog tjedna otkrio zanimljivost i nelogičnost u odluci Karlovačke županije koju je sad već bivši župan Damir Jelić “potpisao” prije nego što je stupio na dužnost, politički aktivist Nikola Badovinac ide dalje. 

KAportal je, podsjetimo, pisao da je Damir Jelić nakon ostavke iskoristio pravo koje zakon daje, a to je da i narednih šest mjeseci bude na teret građana Hrvatske. Badovinac je to zgodno prokomentirao i otvorio neka pitanje.

– Znate onu situaciju kada date otkaz i zavrsite na burzi? Vi tada nemate pravo na naknadu. Ovdje uzimam Damira Jelića kao primjer prema važećem zakonu. On koristi ono šta je zakonom propisano. Naime, Damir Jelić je dao otkaz (odstupio sa mjesta župana) na svome radnom mjestu i ima pravo na naknadu, čak i na staž, 6 mjeseci nakon jednostranog otkaza (ostavke), kaže Badovinac uz pitanje.

– Zašto se takve situacije ne izjednače s pravima radnika, nas običnih smrtnika? Volio bih vidjeti odluku u Saboru koja dužnosnike izjednačava s običnim smrtnicima, a ne da imamo politički elitizam, napisao je Badovinac na svom Facebook profilu. 

Kako nastavlja, “nećemo vidjeti da se mediji ili političke stranke bave s ovom problematikom. Možda se varam”? Badovinac tu nije spomenuo da je sporna odredba bila itekako problematizirana u medijima, a to što to slabo dopire do političkih elita, trebao bi biti problem i građana, odnosno birača (op. ur.) 

Badovinac je konstatirao i još jednu zanimljivost a odnosi se na “godišnji” saborskih zastupnika.

– Jeste li znali da Sabor ima stanku od 15.12. pa do 15.01.? Znate da zastupnici nemaju klasičan GO i sl. pa možete zaključiti da im se primanja neće dirati bez obzira na pauzu. Koliko vas ima privilegiju biti mjesec dana na GO i dobivati punu plaću, pita se Badovinac. 

https://www.facebook.com/nikola.badovinac/posts/3408754792566342

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest