DRŽAVNE NEKRETNINE

Država iznajmljuje četiri poslovna prostora u Karlovcu – tri su na Baniji, jedan na Korzu, pogledajte početne iznose najma

U Državnim nekretninama d.o.o. su uvjereni da iako je 2020. godina obilježena potresom i pandemijom, natječaji za zakup poslovnih prostora ipak ostavljaju naznaku optimizma


Raspisan je posljednji ovogodišnji natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države, a među nekretninama u 7 gradova Hrvatske, nalaze se i četiri u gradu Karlovcu. 

Tri poslovna prostora nalaze se u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija, te jedan na Zrinskom trgu u centru grada – na karlovačkom Korzu.

Prostor na Korzu je i najveći, ima 116 m2 nalazi se u Karlovcu, a početne je mjesečna zakupnina po cijeni od 28 kn/m2. 

Tri su poslovna prostora u Ulici Banija, na kućnim brojevima 3, 17 i 21 a kvadratura im je 30, 57 i 47 četvornih metara. Mjesečni iznosi početne zakupnine (prostori će se licitirati tko ponudi više) su od 542 kune za najmanji do 1.026 kuna za najveći prostora na Baniji. Onaj na Korzu će se iznajmljivati po početnoj cijeni od 3.186 kuna.

– Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe te fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Prostori se u zakup daju u “viđenom stanju”, moguće ih je razgledati u periodu od 14. siječnja do 21. siječnja 2021. sukladno epidemiološkim mjerama. Natječaj traje do 29. siječnja 2021. do kada se do 12:00 sati mogu podnijeti i ponude za zakup koje se dostavljaju na adresu Državne nekretnine d.o.o. Planinska 1, Zagreb. Detaljan javni poziv kao i prostori za zakup s fotografijama i opisom nalaze se na linku: Javni poziv za zakup poslovnih prostora 7/20, navodi se u javnom pozivu.

U Državnim nekretninama d.o.o. su uvjereni da iako je 2020. godina obilježena potresom i pandemijom, natječaji za zakup poslovnih prostora ipak ostavljaju naznaku optimizma jer je nastavljen interes za zakup državnih prostora. 

– Dosada je  2020. ostvarena prosječna uspješnost natječaja od 60%, dok je listopadski bio blizu 80% uspješnosti. Izgledno je da i u krizi poduzetnici vide priliku za poslovanje, te je u 9 mjeseci 2020. temeljem javnih natječaja sklopljeno ugovora o zakupu poslovnih prostora ukupne vrijednosti 4.5 milijuna kuna, a tržištu ponuđeno više od 150 poslovnih prostora, kažu u Državnim nekretninama. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest