Hrvatske vode predviđaju da bi se mogla ponoviti katastrofalna poplava – dijele se vreće, građani upućuju da budu na oprezu

Prema predviđanjima Hrvatskih voda, ova poplava bi se mogla približiti onoj nezapamćenoj u rujnu 2014. godine. Mjesni odbori i gradske četvrti ugroženi uslijed najave velikih oborina opskrbljeni su vrećama i materijalom za izradu zečjih nasipa i obranu objekata.

Također, dogovoren je zajednički sastanak za danas (utorak) u jutarnjih satima u vezi dogovora o detaljima obrane od poplave na područjima ugroženih mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Izvanredni sastanak

Iako su vodostaji Kupe i Korane jučer od podneva u blagom opadanju, s obzirom na najavljene obilne oborine, te da je već na snazi pripremno stanje, ništa se ne prepušta slučaju i svi moramo biti spremni na najgori scenarij.

Ovo je, naime, rečeno na jučerašnjem sastanku karlovačkog Stožera zaštite i spašavanja koji je u Vatrogasnom centru na Gazi jučer sinoć imao izvanredni sastanak.

– Nazočili su mu svi članovi Stožera predvođeni gradonačelnikom Damirom Jelićem. Stožeru su prisustvovali vatrogasci- Javna vatrogasna postrojba i Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, predstavnici Hrvatskih voda- ispostava Karlovac, Hrvatske gorske službe spašavanja- Stanica Karlovac, Državne uprave za zaštitu i spašavanje- Područni ured Karlovac, Gradskog društva Crvenog križa, Hitne medicinske pomoći, Policijske postaje Karlovac te direktori gradskih tvrtki- Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Zelenilo, Inkasator i Gradska toplana, pročelnik UO za poslove gradonačelnika Ivan Uđbinac, pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Nataša Horvat te zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić, izvijestili su iz gradske uprave.

Niz mjera

Donesena je odluka o poduzimanju niza mjera koje podrazumijevaju građevinske zahvate u prostoru, a u cilju smanjenja ugroze od poplavnih voda.

Pozivaju se građani na područjima koja su bila zahvaćena poplavama tijekom prošle godine da na vrijeme krenu sklanjati svoja materijalna dobra.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest