NAKON POTRESA

Nakon potresa! Karlovačka županija koordinira gradove i općine oko prijava štete i rada statičara, za hitne intervencije otvoren Fond solidarnosti

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako će Karlovačka županija pomoći u osiguranju smještaja za osobe i obitelji kojima dom više nije uporabljiv za život

– Gradovi i općine u Karlovačkoj županiji bilježit će sve troškove i čuvati račune koji su vezani uz hitne intervencije šteta uzrokovanih potresom. Također, sve prijave koje su predane lokalnim stožerima bit će prijavljene u bazu Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo. Na taj način, sve prijave postaju vidljive u ArcGis aplikaciji registriranim inženjerima koji obavljaju preglede te se štete, procjene uporabivosti objekta itd. evidentiraju u važećem sustavu, izvijestili su jutros iz Karlovačke županije, a nakon što je jučer održan sastanak njezinih predstavnika s predstavnicima gradova, općinama i lokalnim stožerima civilne zaštite.

Informacije o detaljima unosa podataka u aplikaciju te prijavi šteta dao je koordinator za potresom pogođena područja Karlovačke županije Krešimir Tarnik. Vezano uz evidentiranje i prijavu šteta na zaštićenim objektima u gradovima i općinama Karlovačke županije te općenito o prijavi na Fond solidarnosti, preko kojeg će biti financirane hitne intervencije i statičke sanacije konstrukcije, upute je dao pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković.

– Zaključak sastanka je, između ostalog, i da se evidentiraju svi djelatnici inženjerske – arhitektonske i građevinske struke iz županije, gradova i općina Karlovačke županije kako bi isti pomogli u evidentiranju šteta i unosu prijava u potrebne sustave, kažu u Županiji.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako će Karlovačka županija pomoći u osiguranju smještaja za osobe i obitelji kojima dom više nije uporabljiv za život, bilo da se radi o smještaju žitelja s područja Karlovačke županije tako i za smještaj žitelja Sisačko – moslavačke županije. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest