VIDEO NOSTALGIJA

Zanimljivi austrijski video materijali iz Karlovca 1966. godine, sa 3. Svjetske vatrogasne olimpijade

Pravi mali video dragulj osvanuo je na društvenim mrežama. Riječ je o opširnim snimkama austrijskih vatrogasaca iz 1966. godine, koje uključuju njihov boravak u Karlovcu i nastup na 3. Svjetskoj vatrogasnoj olimpijadi, kojoj je naš grad bio domaćin te godine, s natjecanjima na Vunskom polju.

Od 3. do 11. rujna 1966. godine, ova manifestacija nije imala samo  vatrogasno-natjecateljski karakter već je prikazana, kulturna, promidžbena i gospodarska djelatnost povezana sa vatrogastvom. O važnosti događanja za tadašnju državu, govori i posjet Josipa Broza Tita natjecanju te angažman najznačajnijih medija na izvještavanju sa olimpijade.

Na natjecanju je nastupilo gotovo 1000 natjecatelja iz 13 zemalja, a među njima i ekipa tadašnjeg DVD Karlovac, koju su činili zapovjednik Josip Gašparac, Berislav Foscio, Boris Sajevac, Vjekoslav Pavlek, Ivan Polović, Marijan Besednik, Stjepan Brozović, Juraj Ćuk, Andrija Petrić, Stanko Skupnjak. 

U sklopu manifestacije održana je i velika međunarodna izložba vatrogasne opreme i uređaja za protupožarnu zaštitu, a djeca Karlovca pripremila su veliku izložbu radova na temu “Vatra i vatrogasci”.

POGLEDAJTE VIDEO…

Fotografije nam je ustupio čitatelj KAportala Anton Gašparac. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest