NAKON POTRESA

Upitan početak škole u OŠ Dragojle Jarnević 18. siječnja – ovisi hoće li završiti uklanjanje oštećenih i opasnih dimnjaka

- S obzirom na specifičnost zahvata i vremenske uvjete do kraja tjedna bit će poznato može li nastava u toj školi početi 18. siječnja, kažu u Gradu

U tijeku je sanacija i uklanjanje gotovo 30 dimnjaka na OŠ “Dragojla Jarnević” no još se ne zna hoće li u ovoj karlovačkoj školi nastava početi kako je bilo planirano – 18. siječnja.

Naime, iz karlovačke gradske uprave javljaju da je prema nalazu ovlaštenog statičara potrebno ukolniti dimnjake zbog sigurnosti učenika i zaposlenika škole, te sprječavanja nastanka daljnje štete na zgradi. 

Dimnjaci nisu imali praktičnu svrhu, već su odlukom Konzervatorskog odjela zadržani prilikom obnove objekta. 

– S obzirom na specifičnost zahvata i vremenske uvjete do kraja tjedna bit će poznato može li nastava u toj školi početi 18. siječnja. Roditelji i učenici na vrijeme će biti obavješteni o svim poduzetim radnjama i početku nastave, kažu u Gradu.

Jutros je gradonačelnik sa suradnicima ponovno obišao teren, odnosno Karlovčane koji su se uslijed posljedica potresa našli u objektima koji su sada opasni za život. Prioritetne objekte su obišli i statičari kako bi stručno procfijenili situaciju, a svim stanarima ponuđena su alternativna rješenja kako bi što prije napustili opasne objekte. Troškove smještaja nadoknadit će grad Karlovac, jer ovog trena najbitnija je sigurnost i životi ljudi, a tek onda sanacija objekata. 

Do danas je pristiglo 837 prijava štete građana. Rok preliminarnih prijava je 15. 1. nakon čega će gradonačelnik od Županije zatražiti proglašenje elementarne nepogode. Hvala stanovnicima Karlovca na suradnji i razumijevanju. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest